Що люди думають про суд?

  • Результати громадського опитування, проведеного на Івано-Франківщині, засвідчили тенденцію до зростання якості роботи судів.

    Уже втретє поспіль в Івано-Франківській області було проведено оцінювання якості окремих аспектів діяльності трьох судів – Апеляційного суду в Івано-Франківській області, Івано-Франківського міського суду та Коломийського міськрайонного суду. Цим дослідженням, яке включало в себе опитування відвідувачів згаданих судів, займався благодійний фонд “Творчий центр ТЦК” за фінансової підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

    Як засвідчило проведене опитування, на Івано-Франківщині простежуються тенденції до підвищення задоволеності якістю судових послуг. Як і минулого року, громадяни найнижче оцінюють прийнятність платежів, а також зручність та комфортність перебування в приміщенні суду. Натомість дотримання термінів судових розглядів, а також повнота, доступність та ясність інформації, розміщеної у приміщенні суду, оцінюється позитивніше, ніж торік. Найкращі відгуки відвідувачів стосувалися якості роботи суддів і працівників апарату суду та територіальної доступності судів.

    Результати опитування стали предметом обговорення на круглому столі за участю голів суду, представників юридичних установ, Державної судової адміністрації та неурядових організацій. Проект, покликаний оцінювати роботу судів на Івано-Франківщині, триватиме ще упродовж найближчих 3-5 років.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!