День собаки в Івано-Франківську

  • Представники Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області спільно з Івано-Франківським міським осередком Кінологічної Спілки України «Станіславів» та Івано-Франківським клубом спортивно-службового собаківництва планують провести 31 липня 2011 року о 16.00 годині на площі біля міського озера захід «День собаки».

    Головною метою проведення «Дня собаки» є інформування населення міста щодо проблеми безпритульних тварин та ознайомлення з гуманними способами вирішення цієї проблеми; консультації та підтримка у догляді за домашніми улюбленцями. Наша мета є особливо актуальною у світлі майбутнього проведення «Євро-2012» в Україні.

    Нашим головним завданням є покращення стану життя населення міста, оскільки безпритульні тварини не тільки викликають жалість, але й несуть собою значну загрозу, зокрема розповсюдження небезпечних інфекцій. За минулий рік у місті було виловлено 3721 тварину, з них стерилізували 405. З початку цього року вже зловлено 162 тварини, з яких стерилізовано  64. Тільки одиниці з упійманих собак знайшли нових господарів. Для решти випала евтаназія. В. о. заввідділом особливо небезпечних інфекцій обласної санепідемстанції Надія Галюк розповіла, що торік до медиків з приводу укусів собак звернулися 494 іванофранківці, 111 з яких постраждали саме від безпритульних тварин. По області таких випадків сталося 2066, з вини безпритульних тварин – 282. Кожному п’ятому потерпілому довелося пройти спеціальне лікування.

    Та, незважаючи на все це, безпритульних тварин у місті не меншає. Спеціалісти стверджують, що їх кількість в Івано-Франківську є приблизно сталою. І найбільша проблема тут у свідомості громадян. 

    Саме тому наше свято буде скероване на донесення до свідомості людей цієї важливої проблеми. Адже ми відповідальні за тих, кого приручили.

    До цього заходу планується залучити близько 200-300 чоловік, серед них волонтери, спеціалісти-кінологи, ветлікарі та громадяни міста.

    В програмі свята:

    • показові виступи членів Клубу Службового Собаківництва;

    • виставка безпородних собак “КУБОК СІРКА”;

    • безкоштовні ветеринарні консультації;

    • консультації спеціалістів щодо утримання та догляду за собаками;

    • цікаві розваги та конкурси для дітей.

    На нашому святі ви зможете зробити пожертву на притулок для бездомних тварин в

    с. Павлівка, також вибрати собі пухнастого друга!

    Приходьте всією сім’єю, приводьте своїх улюбленців! Хто сказав, що дипломи та відзнаки тільки для породистих собак?!! Покажіть усьому місту, що ВАШ улюбленець найкращий!!!

    Чудовий настрій та веселу атмосферу гарантуємо!

    Ми відповідальні за тих, кого приручили…

    (Антуан де Сент-Екзюпері)

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!