140 мільйонів з бюджету Івано-Франківщини хочуть покласти на депозит

  • Сьогодні, 8 лютого, в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій.

    Депутати розглянули декілька правок, пов’язаних зі змінами обласного бюджету на 2022 рік. Зокрема, одне з питань стосувалося розміщення вільного залишку бюджетних коштів на депозиті.

    “Йдеться про розміщення тимчасово вільних коштів із основного та спеціального фондів на вкладних депозитних рахунках у банку. Не обмежуємо граничну суму, адже розміщення коштів буде йти в розмірі фактичних вільних залишків. Попередньо цей розмір складає 140 мільйонів гривень – 120 із основного фонду та 20 зі спеціального”, – розповіла Ірина Мацькевич, директорка департаменту фінансів ОДА.

    Наразі невідомо, у якому банку та під який відсоток планується розміщення коштів. Станом на 14:00 8 лютого на сайті облради немає проєкту цього рішення – що є прямим порушенням Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

    Депутати без жодних обговорень проголосували за це питання. Тепер його розгляне Івано-Франківська обласна рада на наступній сесії.

    Читайте також: Івано-Франківська обласна рада прийняла бюджет Івано-Франківщини на 2022 рік. Його розмір зріс, порівняно з попереднім роком, і посадовці з обласної адміністрації називають це добрим показником. Втім, деякі прикарпатські депутати з такою оцінкою не згідні.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!