Шкарлет розповів, як працюють школи та садочки Донбасу

  • Освітній процес в навчальних закладах підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей триває.

    Чутки про евакуацію учнів не відповідають дійсності, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на Українську правду.

    “Зараз інформаційне поле сповнене різного роду тривожних повідомлень. Не всі вони відповідають дійсності, а більшість взагалі створили з метою нагнітання ситуації та дестабілізації нашої держави”, – каже міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

    Лише в деяких школах, які розташовані поблизу ліній розмежування, запровадили дистанційне навчання. Зокрема, на Донеччині через небезпечне становище на дистанційному навчанні знаходяться 2 тис. учнів (15 шкіл). Також не працює один садочок, в який ходять 98 дітей. На дистанційну форму навчання переведені 17 шкіл Щастинського району Луганської області (понад 3,5 тис. учнів).

    Загалом, станом на 21 лютого 2022 року 41 заклад дошкільної освіти і 49 шкіл Донеччини, що розташовані поблизу лінії розмежування, продовжують організовувати освітній процес. У звичному режимі працюють 19 садочків і 15 шкіл. 21 садочок і 19 шкіл працюють дистанційно через епідеміологічну ситуацію.

    На Луганщині у звичному режимі працюють всі заклади дошкільної освіти і 25 шкіл, розташованих найближче до лінії розмежування.

  • “МОН перебуває на постійному зв’язку із департаментами освіти вказаних областей. Прошу всіх батьків зберігати спокій, адже діти відчувають вашу тривогу найбільше. Також прошу перевіряти достовірність будь-яких “новин”, критично мислити і довіряти тільки офіційним джерелам комунікації нашої країни”, – закликав Шкарлет.

    До теми: критична інфраструктура має працювати: у Франківську готуються до надзвичайних ситуацій на випадок війни

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!