На Франківщині засудили чоловіка, який жорстоко вбив кота

  • В результаті таких дій від отриманих травм у виді перелому кісток черепа смерть кота наступила на місці.
     
    18 серпня 2022 року Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області розглянув кримінальне провадження стосовно жителя Коломийського району, який з мотивів жорстокості та неповаги до норм моралі, бажаючи вбити кота сірої масті, вчинив дії, що призвели до смерті тварини ( ч. 1 ст. 299 КК України (Жорстоке поводження з тваринами).
     
    Про це повідомляє Коломийський міськрайонний суд, передає «Галицький кореспондент».
     
    Під час судового розгляду встановлено, що у липні 2022 року в с. Іванівці, Коломийського району обвинувачений знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, з мотивів жорстокості та зневаги до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі щодо поводження з тваринами, бажаючи вбити кота сірої масті, що віднесений до хребетних тварин, з хуліганських мотивів, схопивши кота рукою за шию, підняв та кинув тварину головою до бетонного покриття. В результаті таких дій від отриманих травм у виді перелому кісток черепа смерть кота наступила на місці.
    Обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю та розкаявся.
     
    При призначенні покарання, суд врахував характер та ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, який на обліках у лікаря-нарколога та психіатра не перебував, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.
     
    Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим та призначено покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбуття покарання, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік.

    Читайте також: У Калуші засудили юнака через бійку на дискотеці

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!