За відмову від паспорта РФ на тимчасово окупованій Запорізький області росіяни мінують будинки

  • У Генштабі зазначили, що земельні сільськогосподарські ділянки місцевих колаборантів не підлягають мінуванню.

    В тимчасово окупованому населеному пункті Покровське Запорізької області росіяни мінують будинки тим жителям, які відмовилися від отримання паспортів РФ. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

    “В населеному пункті Покровське Запорізької області інженерними підрозділами російських окупаційних військ проводиться мінування приватних земельних ділянок місцевих жителів, які відмовились від отримання російського паспорта та виїхали на підконтрольну Україні територію”, – йдеться у повідомленні.

    Російська влада на окупованих територіях продовжує чинити тиск на місцеве населення для примусового отримання російських паспортів. За даними Центру національного спротиву в місті Маріуполь мешканці отримують погрози звільнення за відмову від російського паспорта, співробітники ЗАЕС піддаються фізичним тортурам та перевіркам.

    У місті Мелітополь “материнський капітал” можуть отримати лише ті особи, які оформили новонародженим російське громадянство, а у н.п. Мирне мешканцям без російського паспорту роблять примусову дактилоскопію.

    Нагадаємо, окупанти вивозять награбоване майно із затоплених населених пунктів, – Генштаб

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!