В Україні розпочинається відбір вин-амбасадорів для найбільшого світового центру культурної винної спадщини

  • Конкурсний відбір буде організований у три етапи.

    В Україні починається відбір офіційних вин-амбасадорів країни-2024 для найбільшого світового центру культурної винної спадщини La Cité du Vin у французькому місті Бордо. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Галицький кореспондент.

    Корпорація «Укрвинпром» як офіційний партнер-амбасадор Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin (Фонд винної культури та цивілізацій вина) і його культурного центру La Cité du Vin, відкрила реєстрацію заявок українських виробників для відбору офіційних вин-амбасадорів країни-2024.

    Відбір офіційних вин-амбасадорів проводиться вже втретє.

    Вина, що отримують статус офіційних амбасадорів країни, стають частиною колекції центру La Cité du Vin, який є найбільшим в світі музеєм виноробства. Там їх пропонують для дегустації відвідувачам і спрямовують на престижні спеціальні заходи.

    Так, переможці відбору-2023 були представлені під патронатом Президента Франції Еммануеля Макрона на щорічних виставках Wine Paris і Vinexpo Paris, в Університеті Сорбонни та на багатьох дипломатичних заходах.

    Конкурсний відбір офіційних вин-амбасадорів України буде організований у три етапи:

    • 1. Прийом заявок від виноробних підприємств – до 20 серпня 2024 р.
    • 2. Оцінка «в сліпу» вин-претендентів у лабораторії сенсорного аналізу Українського інституту вина – 28-29 серпня 2024 р.
    • 3. Нагородження переможців відбору на урочистій церемонії у Дипломатичній академії МЗС України – 30 серпня 2024 р.

    За підсумками відбору колекцію у складі 21 зразка вин українського виробництва, які одержать статус Ukrainian Wine Ambassador 2024 передадуть до La Cité du Vin.

    Читайте також: У Франківську створили перший в Україні Центр захисту прав людини

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!