Цікаве про Україну: Борщовий пояс у США

  • Україна має доволі непросту й цікаву історію. Її унікальні звичаї, здобутки творчих людей і неповторна культура заслуговують чималої уваги.

    Саме тому Галицький кореспондент продовжує ділитися цікавими та маловідомими фактами про нашу країну.

    А ви знали, що у США є Борщовий пояс – Borscht Belt? Це розмовний варіант назви готелів і курортної області, розташованих в гірських районах Кетскілл, Адірондак, Поконо і Беркшир-Хілс у США. 

    У 1920-1960-ті роки такі округи, як Салліван, Орандж, Ольстер, були значущими літніми курортами для американських євреїв. Готелі «борщового поясу» вплинули на моделювання курортів Маямі-Біч і, пізніше, Лас-Вегаса, а його сценічні підмостки іноді називають «батьківщиною» американського шоубізнесу.

    За аналогією з мережею театральних закладів, для різних професійних діячів і великого бізнесу цей район, в середині 1930-х років, був «борщового сценою» (англ. Borscht Circuit), а у курортів з’явилася неофіційна назва «борщовий пояс», ймовірно через популярність борщу, що вживався там в їжу.

    Існує інформація, що в цій місцевості перебували євреї, емігранти з України. Вони привезли з собою рецепт борщу і місцеві жителі назвали дану місцевість the Borscht Belt.

    До теми: Яке місце в Україні колись називали регіоном без доріг

    У якому українському місті архітектура поєднує румунські, українські, німецькі та інші стилі

    Унікальне українське містечко, аналоги якого можна побачити лише в Америці, в штаті Аризона, та на березі річки Мозель у Франції

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!