США та Велика Британія допомагали Ізраїлю збивати іранські ракети

  • Напередодні Іран здійснив масований обстріл Ізраїлю.

    Американські бойові кораблі (есмінці) у Середземному морі збили кілька ракет, якими Іран намагався атакувати Ізраїль. Також в цій операції були задіяні й британські військові.

    Про це пише американська газета Washington Post із посиланням на джерело у Міністерстві оборони США. Офіційно цю інформацію в Пентагоні не підтверджували, пише “Суспільне”.

    “Американські есмінці в східній частині Середземного моря збили кілька ракет, запущених Іраном по Ізраїлю у вівторок ввечері (1 жовтня —ред.)”, — заявили представники оборони США, які говорили на умовах анонімності.

    Британські військовослужбовці “відіграли свою роль” у відбитті ракетного удару, завданого Іраном територією Ізраїлю увечері у вівторок, повідомив голова Міноборони Королівства Джон Хілі.

    “Рішуче засуджую здійснену Іраном атаку проти Ізраїлю. Сьогодні ввечері британські сили зіграли свою роль у спробі запобігти подальшому загостренню на Близькому Сході. Я хочу подякувати британським військовослужбовцям, які брали участь у цій операції, за їхню мужність і професіоналізм”, — йдеться у повідомленні.

    Масована ракетна атака Ірану на Ізраїль 1 жовтня

    У місії Ірану в ООН заявили, якщо Ізраїль наважиться відповісти, то отримає “нищівні” наслідки й назвали цей ракетний удар “законною та раціональною відповіддю сіоністському режиму” на “напади на іранських громадян” та посягали на суверенітет Ірану.

    Раніше у Білому домі припускали, що Іран готується вдарити балістичними ракетами по Ізраїлю. За словами джерел серед представників ізраїльського уряду та двох офіційних осіб США, Іран готовий розпочати атаку на Ізраїль у “найближчі години”.

    1 жовтня армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наземну операцію “Стріли півночі” на півдні Лівану. Там почалися рейди проти обʼєктів та інфраструктури угрупування “Хезболла”.

    Читайте також: Трампа проінформували про потенційну загрозу вбивства з боку Ірану

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!