Пам’яті прикарпатської професорки: на Франківщині проводять тематичну конференцію (ФОТО)

  • Докторка юридичних наук, професорка Валентина Васильєва очолювала юридичний інститут Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника впродовж багатьох років.

    Протягом двох днів на Івано-Франківщині триватиме XXІІ Міжнародна науково-практична конференція “Васильєвські читання”, яка вперше відбудеться зі сталою назвою, присвяченою
    світлій памʼяті заслуженого юриста України, доктора юридичних наук, професора Валентини
    Антонівни Васильєвої, пише “Галицький кореспондент”.

    Як розповідає Роман Майданик, доктор юридичних наук, професор кафедри цивільного процесу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, такі конференції мають стати традиційними.

    “Я радий нагоді взяти участь у такому заході, адже добре пам’ятаю Валентину Васильєву, найперше як професіонала. Дуже добре, що до нас доєдналися й колеги з інших країн. Це свідчить про те, що наука в Україні попри війну продовжує продуктивно розвиватися. Під час конференції я доповідатиму на тему “Соціальна функція корпоративного права. Соціальна корпоративна відповідальність”. Суть полягає в тому, що для України це дуже актуальне питання, адже пов’язане з впливом великих компаній на ринок”, – каже Роман Майданик.

    Розв’язати проблеми права 

    Під час конференції будуть розглядатися актуальні проблеми корпоративного права та
    управління, а також питання євроінтеграційних процесів, що нині відбуваються в Україні в
    умовах воєнного стану.

    Цьогоріч конференція зібрала понад 50 учасників, серед яких провідні науковці України, викладачі, судді, юристи-практики, аспіранти. Конференція має статус міжнародної та цього разу у заході взяли участь представники з Польщі, Чехії та Узбекистану. Вони поділяться досвідом розв’язання проблем корпоративного права в європейських країнах, а також візьмуть участь в обговоренні питань щодо приведення корпоративного законодавства України у відповідність до законодавства ЄС.

    Читайте також: Хочеться дочитати до кінця: в Івано-Франківську презентували новий роман Василя Добрянського “Самотній ворон”

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!