Франківці хочуть повернути земельні ділянки біля міського озера в комунальну власність

  • В Івано-Франківську триває 53-я сесія міської ради. За даними реєстрації, присутні  38 депутатів із 60 обраних. Головує мер Віктор Анушкевичус, секретар міськради – Микола Вітенко.

     

    Від імені громади за дорученням депутатів виступила юрист пані Світлана. За її словами, мешканці міста стурбовані спробами окремих фізичних та юридичних осіб ініціювати зміну цільового призначення земельних ділянок неподалік міського озера та збудувати там комплекс багатоповерхових житлових будинків. Адже цей процес супроводжується  численними порушеннями земельного, природоохоронного, містобудівного законодавства.

     

    Мова йде про ділянку площею 1,8882 га на вулиці Ленкавського в районі ВАТ «Плай», яка надана в оренду Гасимову Ріяфету для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з готелем. Та ділянку 4 га на Південному бульварі, надану в оренду ТОВ «Розважально-відпочинковий центр «Гаразд» для будівництва розважально-відпочинкового центру до 21 березня 2017 року. При цьому понад 10 років тут не здійснюється господарська діяльність.

     

    Тому громада з окремими міськими депутатами звернулася до міського голови Віктора Анушкевичуса з проханням доручити юридичному відділу спільно з управлінням земельних відносин до 3 квітня надіслати пану Гасимову Ріяфету Садиг Огли лист-повідомлення від імені міськради про відмову в поновленні договору оренди земельної ділянки площею 1,8882 га на вулиці Ленкавського. Також до 30 квітня подати до суду від імені міськради позовну заяву  до ТОВ «Розважально-відпочинковий цент «Гаразд» про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки площею 4 га на Південному бульварі у зв’язку з невиконанням орендарем обов’язків, передбачених статтею 25 «Про оренду землі» та умовами договору оренди. Також просять передати в комунальну власність та включити у відповідні комісії представників громадськості. Громадська ініціатива має розробити й здійснити благоустрій території.

     

    Після виступу юриста депутати один за одним зазначали, що треба підтримати і зробити все для того, щоб повернути громаді міста цю ділянку. Також депутат Сергій Борзов зауважив, що  потрібно відправити назад «новий» генплан міста на переробку, адже, згідно з чинним генпланом, на тому місті забудова не передбачена. Тож потрібно зберегти зелену зону, яка є в місті. Крім того, в новому генплані мало зелених зон, тож депутати хочуть відправити генплан на переробку львівським фахівцям.

     

    26.03.2015

     

    Читайте також:

    На громадське обговорення забудови зеленої зони біля міського озера прийшли сотні франківців (ФОТО/ВІДЕО)

    Врятувати озеро 

    Пристрасті за вільним озером

     

     

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!