Мешканці вул. Відкритої живим щитом захищають подвір’я від встановлення будівельного паркана (ФОТО, ВІДЕО)

  • Нещодавно у статті “На сторожі двору” “Галицький кореспондент” детально писав про наміри приватного підприємства «Санліт-Захід» збудувати шестиповерхівку в франківському дворі, оточеному старими будинками. Люди занепокоєні майбутньою долею своїх помешкань та виступають проти забудови подвір’я, де знаходяться господарські приміщення, якими вони постійно користуються.

     

    19 лютого цього року депутати Івано-Франківської міської ради вирішили створити комісію, щоб вивчити питання нового будівництва на вулиці Відкритій.

     

    Після цього  на комісії з безпеки руху в Івано-Франківську слухали питання про встановлення паркану для обгородження новобудови, яку планує спорудити ПП «Санліт-Захід» на вул. Відкритій.

     

    І ось сьогодні, 30 квітня, на місце майбутнього будівництва привезли матеріали, аби обгородити орендовану ділянку парканом. Жителі навколишніх будинків вийшли на вулицю, аби завадити роботі. Забудівники привезли з десяток охоронців фірми “Галичина”, які мали при собі спецзасоби. Люди викликали міліцію.

     

    Міліціонерам представники будівельної фірми пояснили, що планують звести паркан і мають для цього всі необхідні дозволи. Також запевнили, що шість із 13 навколишніх сімей підписали з ними угоду про  добросусідство.

     

    Натомість жителі старих будинків вказують на тріщини у стінах, люди впевнені: коли розпочнеться будівництво багатоповерхівки, їхні будинки розваляться. Активісти написали колективну заяву в міліцію, у якій просять правоохоронців “вжити відповідних заходів”.

     

    Галицький кореспондент” стежить за розвитком подій.

  • 30.04.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!