На громадських слуханнях франківці проголосували проти будь-якої забудови біля озера (ФОТО)

  • Сьогодні, 30 червня, пройшли громадські слухання для мешканців території колишнього ЖЕО №7 в рамках коригування генерального плану міста. Ці слухання зібрали рекордну кількість франківців – майже 200 осіб прийшли обговорити долю зеленої зони біля міського озера, де сьогодні вже розпочалося скандальне будівництво. Головний архітектор Володимир Гайдар проінформував людей, що проектанти генерального плану скоригували його, врахувавши наміри орендарів двох конфліктних земельних ділянок змінити цільове призначення з зеленої зони загального користування на житлову забудову.

    “Пропозиції, внесені проектантами – як варіант розвитку території біля озера. Йшлося про компромісний варіант відразу відділити територію житлової забудови і зелену зону. Адже ще розробники попереднього генплану склали документ, яким пропонувалося всю територію віддати під забудову, також є проект забудови від “Вамбуду”, який усі бачили, і два договори оренди, де чітко вказано, що земля віддається під житлову забудову”, – пояснив Володимир Гайдар.

    Компромісний варіант, за його словами, мав недопустити конфлікт у судах. Головний архітектор наголосив, що зараз є шанси відвоювати цю територію як рекреаційну зону: “Подавайте пропозицію, щоб ми на сесію міської ради винесли рішення, що житлової забудови там не повинно бути!”

    Ніхто з присутніх на слуханнях не висловився за забудову приозерної зони. Богдан Вовкович запропонував на цій ділянці збудувати палац спорту, але цю пропозицію не підтримали. Настрої громади узагальнила Валентина Тарасюк: “Всі, хто сьогодні прийшов на слухання – проти забудови цієї землі біля озера. Все місто користується озером і його територією, всі тут гуляють і відпочивають. Тож давайте внесемо пропозицію, що громада міста проти будь-якої забудови на цій ділянці біля озера”.

     

    Цей виступ усі підтримали оплесками. Результатом слухань стало два документи – колективна заява на ім’я міського голови та депутатів міськради проти зміни цільового призначення зеленої зони загального користування території з боку вулиць Ленкавського-Гурика, підписана понад сотнею присутніх, а також 50 індивідуальних письмових пропозицій головному архітектору міста з тією ж вимогою. Ці документи активісти Світлана Романко та Тарас Случик передали Володимиру Гайдару відразу наприкінці слухань. У колективній заяві також ішлося про альтернативний проект створення громадського ЕКО-парку на конфліктній ділянці біля озера, презентація та обговорення якого відбудеться 1 липня о 15.00 у актовій залі Інституту мистецтв ПНУ.

    Читайте також:

    Врятувати озеро

    Врятувати озеро: чи зможе громада повернути землю?

    Куди зникло “озерце”?

    Озеро і суд

    Долю міського озера вирішить суд та депутати

    Судді суддю за озеро засудили

    30.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!