«Ситуація на вашій совісті!» – студенти звинуватили мера Івано-Франківська у нещасному випадку, який стався під час відкриття ялинки

  • Як повідомляв «Галицький кореспондент», вчора, 19 грудня, в Івано-Франківську відкрили ялинку.

    Під час події постраждала 17-річна студентка ПНУ. Її травмувало осколком від петарди, яка відірвалася від феєрверку. Як наслідок, через пошкоджене обличчя дівчину госпіталізували.

    Як стало відомо пізніше, постраждала від вибуху петарди – неповнолітня студентка з Верховинщини.

    Від імені спільноти “ПНУ life” відповідне звернення у Фейсбуці оприлюднив студент Тимур Фараджев. Він поставив кілька питань міському голові:

    “По перше, Руслане Марцінків, якого дива на четвертому році війни, коли військові, волонтери і соціальні служби просять громадян не використовувати піротехніку, аби дати УБД та ВПО можливість реабілітувати психіку, мерія, як взірець поведінки для містян, організовує запуск гучних феєрверків та ще й в середмісті? Як у вас вистачає сміливості це робити?

    По-друге, чому знехтували технікою безпеки? Як? Поясніть, може, в мене не вистачає клепки зрозуміти, як можна додуматись поставити піротехніку серед натовпу? Хто відповідальний? Кому було доручено це зробити? Є вагомі причини тримати кадри, які дають ці вказівки? Чи буде проведено внутрішнє розслідування?

    По-третє, це був масовий захід, чи посиденьки “на двох”? Де швидка, яка мала чергувати на події? Дівчина втратила багато крові, поки приїхала карета “103”. А якби весь заряд феєрверків полетів у натовп? А якби трапився теракт? Те саме питання: хто відповідатиме?

  • Ситуація на вашій совісті, пане мер! Студентство вимагає відповідей!”

    Читайте продовження: Догани та обурення: Марцінків відреагував на нещасний випадок з феєрверком

    Фото – Бліц.іф.юа

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!