Росія не забирає своїх військових: омбудсмен пояснив, чому немає обмінів полоненими

  • Деякі з російських військових, які потрапили в полон України, прагнуть повернутись до РФ, натомість Москва ігнорує прохання окупантів.

    За словами українського Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця, багато захоплених в полон росіян бажають повернутися додому, проте Росія не реагує на їхні заклики і спроби України сприяти обміну.

    Про це розповів у своєму Telegram-каналі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

    За його словами, всі ініціативи, бажання та дії України щодо повернення своїх захисників із полону наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян. 

    “Зауважу, що чимало російських полонених писали заяви на те, що хочуть повернутися, однак їх ніхто з російської сторони не хоче забирати”, – наголосив омбудсмен.

    Водночас він запевнив, що Україна не змириться з відсутністю процесів репатріації. 

    “Україна продовжує працювати задля повернення наших захисників! Україна готова забрати своїх людей! Україна бореться за кожного”, – додав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. 

    Він також додав, що згідно з інформацією ГУР Росія нині розгорнула найдорожчу і наймасовішу кампанію “Майдан 3”, яка націлена на те, щоб змістити акценти українців із російської загрози на розпалювання ворожнечі та загострення розбіжностей в Україні і між українцями.

    Лубінець пояснив, що відсутність обмінів росіяни використовують як елемент цієї операції, щоб рідні захисників вважали, що українська влада нічого не робить для повернення воїнів.

    До теми: Донбас повернути ментально складніше, ніж Крим, – Зеленський

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!