Юний фізик з Верховини навчатиметься в київському ліцеї

  • Учень Білоберізької ЗОШ І-ІІІ ст. Валерій Петриняк зайняв друге місце у Всеукраїнській олімпіаді з фізики серед учнів 9 класу. Своїм успіхом хлопець довів, що не обов’язково навчатися у престижному ліцеї чи гімназії, аби досягнути успіхів. Хоча від умов навчання теж багато залежить, тому Валерій, отримавши запрошення на навчання з кількох ліцеїв, вирішив продовжити поглиблене навчання в Українському фізико-математичному ліцеї в Києві.

    Перед тим, як здобути друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з фізики, Валерій зайняв абсолютне перше місце на обласному рівні, абсолютне друге місце з інформатики, з математики – друге і з хімії – третє. Тобто, на обласному етапі олімпіади він здобув призові місця з чотирьох предметів, повідомляє verchovyna.at.ua.

    s40900462

    Після перемоги Валерій Петриняк отримав запрошення від  Івано-Франківського ліцею для обдарованих дітей із сільської місцевості та з Українського фізико-математичного ліцею. Хлопець обрав останній.

    Валерій Петриняк вважає, що у навчанні йому дуже допомагав учитель Мирослав Шлімкевич.

  • “Учитель може допомогти у двох випадках. По-перше, він може добре пояснити матеріал. Це звичайна річ, яку роблять всі вчителі у школі. По-друге, коли вчитель зацікавлюється учнем. Так, як Мирослав Остапович Шлімкевич – мій учитель фізики і математики, зацікавився мною. Він старався не лише передати мені свої знання, а впливати на мене, як людина, як особистість. Він допомагав мені у пошуку потрібної літератури, репетиторів, і в школі робив для мене багато чого, щоб результати мого навчання були якомога кращими. За це я йому, а також і всім іншим учителям Білоберізької школи, щиро вдячний”, – розповів Валерій Петриняк.

    Нагадаємо, На Верховинщині побудують туристичний візит-центр.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!