У Калуш закликали верхолазів, аби зрізати старі дерева

  • На старому кладовищі у Калуші зрізають старі дерева. Робота — надзвичайно складна, бо потребує спеціальних умінь та навичок. Виконують її фахівці-верхолази, які приїхали зі Львова.

     На кладовищі у Калуші чимало дерев — в аварійному стані. На деяких із них видно сліди від горіння. Саме ці дерева становлять небезпеку для людей, а також можуть стати причиною пошкодження могил. Але зрізати їх також нелегко, пишуть ”Вікна”.

    Оскільки на кладовище не могла заїхати спецтехніка, міська влада запросила до цієї роботи фахівців компанії “Верхолаз Україна”. У Калуші вони вже втретє. Цього разу планують зрізати приблизно два десятки старих дерев.

    — Ми промислові альпіністи. Арбористика — це один із напрямків нашої роботи, найскладніший напрямок, бо ми можемо спрогнозувати, як поведе себе метал, скажімо, а от із деревом це складніше, — зазначив у коментарі “Вікнам” верхолаз Володимир. — Ми оцінюємо стан кожного дерева, плануємо, як можна його зрізати якомога акуратніше, але воно себе може повести геть по-іншому.

    На кладовищі фахівці сьогодні зрізають лише дерева, які були пошкоджені знизу.

    — Майже всі дерева, які ми ріжемо, були підпалені стихійними пожежами, — пояснив він, додаючи, що причиною таких пожеж нерідко стає необережність людей.

  • Попри вітряну погоду, верхолази сьогодні працюють практично увесь день. У Калуші запланований об’єм робіт вони виконають впродовж кількох днів.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!