Уперше підручники для навчання в школах обирали вчителі

  • 13 травня Міністерство освіти і науки України в онлайн-режимі розкрило результати конкурсу підручників для четвертих і сьомих класів, які вперше обирали школи.

     

    Такий механізм має забезпечити кращі підручники для дітей і прозорість відбору, – вважає Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Цей пілотний, експериментальний проект є необхідним кроком в українській освіті, – заявив Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. «Сподіваємося, що врешті влада зможе відшукати кошти, аби цього року забезпечити видання підручників для дітей четвертих і сьомих класів. Тоді всі книги, які обрали вчителі, будуть запропоновані видавництвам, що представляли ці підручники, для видруку за певну державну дотацію», – зазначив він.

     

    Результати конкурсу зведені у форматі двох таблиць – окремо для четвертого та сьомого класів. Обидва звіти містять результати вибору по кожній школі, яка взяла участь у конкурсі підручників. Усі результати конкурсного відбору підручників були нотаріально завірені та оприлюднені на сайті Міністерства освіти і науки. Триває підрахунок паперових форм із мокрою печаткою, які школи надсилали разом із електронним відбором підручників.

     

  • Оприлюднення результатів конкурсу підручників відбувалося в режимі онлайн-трансляції у присутності представників МОН, Центру освітніх комунікацій, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, а також представників ЗМІ та громадськості.

    14.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!