Неподалік Франківська дружина та маленька донька воїна АТО живуть у хатині-сараї (ФОТО/ВІДЕО)

  • “Чоловік воює там, а я воюю тут”, – говорить Анна Найка, дружина мобілізованого бійця Григорія Гошовського. Григорія призвали на службу 29 січня 2015 року, вже піроку він воює на фронті, а Анна з маленькою дитиною живе у хатині-сараї.  Дружина знає, що чоловік воює в Донецькій області, але де саме, казати не може. 

    Їхня маленька хатина 4х9 метрів із жилою кімнаткою 3х3 метри розташована в селі Угринів, що неподалік Франківська. У хаті немає ні води, ні газу. Воду носять із криниці, обігрівають хатину дровами.  

    “Для мене був шок дні на два після того, як я вперше побачив цю хатину. Не міг зрозуміти, як в такому великому та небідному селі таке могли допустити. Ми звернулися до сільського голови, він сказав, що з бюджету були виділені кошти для покупки квартири”, – говорить заступник голови воїнів АТО в Івано-Франківській області Андрій Долик. 

    За словами Анни, попередньо у цій хатині жила свекруха з її теперішнім чоловіком, а коли забрали Григорія, жінка залишилася із маленькою дитиною, якій 1 рік 8 місяців, сама. До того ж, жінці доводиться виконувати хатню роботу та доглядати за дитиною. Жінка каже, що їй важко, але “хто терпен, той спасен”.

    До слова, у Анни проблеми із серцем, щодня на лікування вона витрачає 100 гривень. Жінка не працює, бо в декретній відпустці, живе на 1300 гривень в місяць, з яких 800 гривень – дотації на дитину.

    За словами сільського голови Угринова Мирослава Вівчаренка, він ініціював купілю однокімнатної квартири для родини. Саме для цього він направив звернення до Тисменицької РДА, там повідомили, що при перегляді бюджету будуть вирішувати питання з житлом. Частина коштів уже виділена – 80 000 дає Тисменицька РДА  та 50 000 – сільська рада, а решту грошей, можливо, виділить Івано-Франківська ОДА.

    Загалом у селі 16 чоловіків воюють в зоні АТО, п’ять сімей із них живуть у важких умовах.

    03.07.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!