Керівник “Правого Сектору” в Івано-Франківській області прокоментував інцидент на Закарпатті

  • Вчора, 10 січня, на курорті Драгобрат, що на Закарпатті, стався інцидент між представниками Правого Сектору та персоналом турбази “Хата Магната”,  із застосуванням зброї.

    За офіційною версією поліції, у неділю, 10 січня о 08.35 на території туристичної бази відпочинку «Хата Магната» невідомі особи чоловічої статі, одягнуті в камуфльований одяг, із застосуванням зброї вчинили бійку з обслуговуючим персоналом.

    На місце події здійснено виїзд роти поліції особливого призначення ГУНП Закарпатської області. Установлено, що в результаті хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази «Хата Магната» отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинні гематоми голови, перелом ноги та були доставлені до лікарні. П’ятеро чоловіків, які вчинили хуліганські дії, були затримані місцевими мешканцями та охороною.

    p_136812_3_gallerybig

    На офіційному сайті очільника Закарпатської області Геннадія Москаля подається інформація про прізвища та імена осіб з Правого Сектору, які вчили п’яний дебош та бійку із персоналом турбази. Троє з п’яти членів “Правого Сектору” є родом з Івано-Франківщини.

    “Близько 4-ї ранку п’яні увірвалися в турбазу «Хата Магната» і примусили кухаря і бармена готувати їм їжу, хоча на той час на турбазі не було світла. А після цього влаштували п’яні розбірки з персоналом, у ході яких побили одного з кухарів та бармена, котрі з чисельними тілесними ушкодженнями госпіталізовані”, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті Геннадія Москаля.

    p_136812_1_gallerybig

    В свою чергу командир ДУК “Правий сектор” Андрій Стемпіцький підтвердив, те, що члени ДУКу були учасниками збройного інциденту, що відбувся в турбазі “Хата Магната” на Драгобраті.

    Зокрема, в заяві командира ДУК “Правий Сектор” йдеться про те, що саме його побратими отримали кульові поранення, а також про те, що вони не відмовляються від своїх побратимів.

    p_136812_6_gallerybig

    Керівник “Правого Сектору” в Івано-Франківській області Андрій Подільський прокоментував подію і виклав своє бачення цієї ситуації.

    “Деталей ситуації я не знаю, особисто за хлопців можу сказати, що вони порядні, із підвищеним почуттям справедливості”, – зазначив Андрій Подільський.

    Зокрема, він розповів про те, що власник турбази мав автоматичну зброю, яка заборонена для цивільних. Також, керівник “Правого Сектору” в Івано-Франківській області зазначив, що всю наявну інформацію він отримав з інтернет-джерел.

    “Ми не маємо контакту, не можемо сконтактуватись з хлопцями”, – додав Андрій Подільський.

    Одна з версій, за словами Подільського, що події в Драгобраті – це цілеспрямована провокація зі сторони спецслужб  задля дискредитації організації.

    Нагадаємо, що під час стрілянини  в Мукачево “Правий сектор” відмовився видавати учасників.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!