Жінки Франківська закликали працівників СБУ не виконувати злочинних наказів (фото)

  • “Ви – наші! Ви ж не будете бити людей. Ми вам віримо!” – з такими словами учасниці акції “Жінки закликають” прощалися з міліціонерами під дверима Управління СБУ в Івано-Франківській області. Активістки жіночих громадських організацій Івано-Франківська провели мітинг перед обласними управліннями силовиків – МВС та СБУ.

    Акція-звернення зібрала більше півсотні учасниць, переважно літнього віку. Жінки зійшлися на молитву перед каплицею СБУ на вулиці Сахарова. В руках вони тримали власноручно виготовлені плакати: “Тату, де ти був, коли калічили і вбивали людей?”, “Правоохоронцю, порятуй наше майбутнє!”, “Ти присягав на вірність народу – не зраджуй його!”, “Не йди з кийком на брата свого!”, “Пам”ятай, що ти слуга народу, а не раб бандитів!”, “Вбивство не виправдати наказом!” та інші. Активістки закликали правоохоронців захистити згідно присяги народ України. Щоби укріпити міліціонерів та працівників СБУ в цьому намірі, тричі виголосили молитву “Отче наш” і “Богородице, діво”.

    Також жінки підготували письмове звернення до працівників правоохоронних органів. Його зачитали під зачиненими дверима управління СБУ і вручили охоронцям з МВС. “Сьогодні по всій Україні прокотилася хвиля жорстокості з боку правоохоронних органів та силових структур до мирних протестувальників. Деякі випадки є такими кричущими, що здоровий глузд відмовляється у таке вірити, – йдеться у зверненні. – Ми сьогодні прийшли до вас як матері, дружини, дочки, сестри з проханням, закликом, благанням стати на сторону звичайних людей, які виборюють своє право на краще життя. Не виконуйте злочинних наказів – не беріть гріх на душу! Будьте віддані народу України до останнього!”

    Це вже другий за останні два місяці випадок протестів під СБУ. Керівництво управління вдруге не вийшло до людей.

     

     

     

     

     

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!