Пластуни відзначили Свято Героїв конкурсом вимаршу та фотовиставкою

  • 24 травня скаутська організація Пласт вшанувала пам’ять героїв фотовиставкою в фортечній галереї Бастіон. Експонати виставки розповідають про історію січових стрільців.
    Пластун Тарас Зень розповів: «Свято Героїв дуже актуальне зараз, адже ми вшановуємо пам’ять всіх хто помер чи постраждав за свою державу. Ми маємо сьогоднішніх героїв, які кожного дня гинуть».
    Організатори зазначають що ця виставка вже демонструвалась у Тернополі. У Івано-Франківську її можна буде переглянути протягом тижня.
    Директор музею визвольної боротьби ім.Степана Бандери Ярослав Коретчук зазначив «Цього року через ситуацію в Україні ми трошки призабули про січових стрільців. У легіон січових стрільців входили найбільш свідомі верстви населення, молодь. Стрільці поміж боїв навчали дітей грамоті. Легіон став фактично початком УВО».
    Після виставки пластуни почали змагатися у вимарші. Цей конкурс традиційно є одним з найскладніших у організації, адже потребує неабиякої підготовки. Проте, самі учасники кажуть що готуватись до конкурсу не важко.
    Пластунка Віта Бурчак розповіла: «Кожен курінь марширує за правилами. Ми маршируємо і виконуємо пісню. Кожен курінь вибирає собі маршову пісню і має її виконати.
    Завершиться святкування врученням посмертних пластових відзнак родичам загиблих пластунів.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!