Франківців зібрав Велопробіг Єдності

  • 24 травня меморіальний комплекс «Дем’янів лаз» спільно з активістами громадської організації «Патріот України» організували велопробіг присвячений Дню Героїв.
    Метою велопробігу є ознайомлення з місцями визвольних змагань у місті Івано-Франківськ та навколишніх населених пунктах. Маршрут пролягає через Івано-Франківськ, Крихівці, Тисменицю , Пшеничники, там де є історичні пам’ятні місця боїв.
    Один з оранізаторів велопробігу, голова ІФОГО «Патріот України» Сергій Сивачук розповів : «23 травня в Україні відзначають день героїв. Цей день присвячений пам’яті тих, хто загинув за Україну. Ці герої – це сотні тисяч українців. Прикро про це говорити, але цього року список українських героїв доповнила Небесна сотня і наші військові, які гинуть на сході України в боротьбі з терористами. Під час зупинок, а їх буде 12, ми будемо слухати короткі лекції про місця визвольних змагань. Разом з нами участь у пробігу візьмуть завідувач музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук та завідувач музею «Дем’янів лаз» Михайло Фреїк».
    Організатори обрали велотранспорт, адже він був популярним у минулому столітті і є не менш популярним зараз. Зараз можна сказати, що велосипед об’єднує покоління.
    Участь у велоакції взяли близько півсотні велосипедистів. Учасниця велопробігу Франчук Марія розповідає: «Коліжанка мені розказала про велопробіг. Вона бере участь у всіх акція, які проводять націоналістичні організації і я теж вирішила долучитись. Мені дуже цікаво більше дізнатись про людей, які захищали нас від нацистів і комуністів».
    В кінці акції організатори визначать найбільш патріотичний велосипед та водія і вручать їм грамоти. Крім цього, організатори запевняють, що велопробіг єдності стане щорічним і планують в наступному році значно розширити горизонти.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!