На прем’єрі «Кохання з присмаком дощу» франківці аплодували стоячи (ФОТО)

  • Як уже писав «Галицький кореспондент», іванофранківці з нетерпінням очікували театральної прем’єри діалогу почуттів «Кохання з присмаком дощу» 22-річного режисера Олексія Лейбюка (керівник постановки – Ростислав Держипільський). Тож сьогодні, 24 квітня, Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка презентував театральну інтерпретацію оповідання «Очі блакитного собаки» всесвітньовідомого  письменника й лауреата Нобелівської премії Габріеля Маркеса.

     

     Тонка психологічна канва літературного твору Габо гармонійно наклалася на талановиту гру акторів, майстерність режисерської, хореографічної та ін. робіт, що в сумі розбурхало в глядачах цілу гаму почуттів – від найтрагічнішого відчуття розпачу самотності до найсвітлішого наповнення любов’ю до іншої людини і світу загалом.

     

    Улюблені глядачами молоді актори франківського театру Ігор Захарчук та Мирослава Гусак настільки талановито та щиро перевтілилися у двох закоханих, що глядачі в унісон із героями втирали сльози, сміялися, співпереживали… Те, що героїв лише двоє, мала сцена, декорації зведені до мінімуму і то в монохромних тонах – вдало спрацювало на ефект відсікання зайвого, вторинного і неважливого – тільки чорне і біле, тільки найглибше, щоб наскрізь.

     

     

    Безіменні закохані герої вистави бачаться тільки уві сні і ніяк не можуть подолати тонкий бар’єр між сном і реальністю, проте сила бажання бути разом таки перемагає… Не зважаючи на хепі-енд, романтичну і на перший погляд просту фабулу, вистава піднімає складні проблеми самотності та байдужості, оголює нерви і змушує заглянути в прірву, в яку не так легко дивитися…

     

    Особливу настроєвість «Коханню з присмаком дощу» додали відеоінсталяції віджея Сергія Пілявця, в які глядачі занурювалися як у матрицю снів.

     

    Проте краще один раз побачити і відчути, аніж сто разів почути про «Кохання з присмаком дощу»…

     

    Глядачі гучними оплесками довго не відпускали зі сцени акторів, режисера, керівника постановки та віджея.

     

    Читайте також:

    Олексій ГНАТКОВСЬКИЙ: «Завдання чоловіків – щоб у них закохувалися жінки»
    Богдан Бенюк: «У театрі, як у сексі: щоразу по-іншому…»
    Ростислав ДЕРЖИПІЛЬСЬКИЙ: «Франківськ – унікальне театральне місто»

    Театр зсередини
    Станиславів театральний
    Івано-франківські актори презентували на Луганщині драму Марії Матіос «Нація»

    24.04.2015

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!