Літопис Галицький

  • Літопис Галицький

    «Народний депутат від Прикарпаття Юрій Соловей не стримався від лайки, коментуючи роботу парламенту. Юрій Соловей нарікає на масові прогули депутатами сесійних засідань Ради.

    “Четвер, робочий час. В залі 216 з 450 депутатів. Нема кворуму. Це вже раз так десятий на моїй пам’яті. Перерва до 16.00. Це бл#дство (вибачте за мову оригіналу). Шукав інше слово, але нічого іншого в голову не прийшло. P.S. Опрацьовую можливість підготовки закону про позбавлення повноважень за пропуск без поважних причин”, – написав нардеп на своїй сторінці у Фейсбуці».

    (http://kurs.if.ua,23 квітня 2015 року)

    У рік 7 523 [2015]. Потрапив того року [перший раз] до ради верховної боярин [парк-готельний] Юрчик на прозвисько Соловій-Ударник із города галицького та округу гуцульського. Пройшов же він [до парламенту] походом припорошеним із активністю вельми потужною та потенціалом неміряним, але там не мав з ким [законотворчістю] самовіддано зайнятися, консенсусу досягаючи разом, бо вічно депутати або десь [шляються], або кудись [повіються]. Тож ходив Соловій, аки сич [колись], надутий по раді верховній, до кворуму бодай когось [двісті сімнадцятого] шукаючи, та не знаходив ніде, і від того був він вельми незадоволений та опрацьовував можливість [недоторканість] із колег своїх познімати, а тоді повноважень нещадно [позбавити] їх і мандатів.

    Був же вельми діловий та роботящий боярин Юрчик і багато хороших та різних робіт за життя своє [політичне] переробив: і [третю силу] в городі галицькому підіймав, і форум громадський замутив, і їздив [з радниками] в степи херсонські фосу велику навколо Криму копати, і дорогу до Європи крізь гори гуцулам обіцяв прорубати, щоб ближче їм було на море болгарське і до ясновельможного цесаря [в разі чого] грецького на заробітки їздити. Хотів же він тепер [за звичкою] давньою соціальний магазин у раді верховній відкрити, але подивився на [ціни в їдальні] парламентській та й втямив тоді, що з демпінгом таким ніяких кредитів для піару не вистачить, і попустився.

    Не мав же [до чого] рук своїх невтомних прикласти Соловій-Ударник, тож вельми нудився він вечорами самотніми та безрадісними у готелі чотиризірковому, пропуски депутатські [на пальцях] та інших кінцівках рахуючи, і в залі сесійній в пору обідню, слухаючи, як зелень за вікнами розпускається та з шурхотом на карточки депутатські приходять [мільйони] такі, аж йому пальців [на руках] та на інших кінцівках не вистачало. Коли ж уздрів він ті цифри незчисленні, то здогадався [нарешті], чим займаються колеги його з шефами [поважними], спонсорами та іншими [причинами] і на яких мальдівах потім пропадають. «Се ж блудство небачене, обжерливість та марнотратство, розкоші хтиві та грошолюбство похітливе, всі радощі світу сього на халяву фактично», – прорік він [на фейсбуку] своєму.

    І звеселилося серце його, і розігнулися пальці [усі], підрахунками втомлені, бо збагнув Юрчик, що не боротися з тим усім треба, а [в тому всьому] участь активну приймати, поки в раді верховній лише [ліжка] переставляють і всіх курв не розігнали. 

     

    НОРВАКС

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!