Футбол. Чемпіонат області. Четвертий тур. Нічийне дербі, «Оскар» виходить в одноосібні лідери

  • У неділю, 3 травня, відбувся четвертий тур чемпіонату Івано-Франківської області з футболу серед команд першої ліги.

     

    В Івано-Франківську відбулося чергове дербі – “Тепловик-ДЮСШ №3” на домашньому стадіоні “Гірка” приймав “Галичину”. Дербі вдалося на славу. Видовищне, емоційне, з непередбачуваним сюжетом і пристрасною боротьбою на кожній ділянці поля.

     

    Активніше розпочали гру “галичани”. А перший небезпечний момент створили їхні земляки-суперники. На 11-ій хвилині потужний удар нападника господарів потряс поперечину воріт Миколи Хомина. Згодом гості заволоділи ініціативою, впевнено контролювали м’яч, шукали можливість забити. На 25-ій хвилині господарі допустили помилку на своїй половині поля, дозволивши супернику організувати стрімку контратаку. Випад “галичан” увінчався обвідним ударом Романа Барчука з меж чужої штрафної площі у дальній кут воріт. На хвилі успіху гості організували ще кілька стрімких флангових набігів на “володіння” суперника і на 38-ій хвилині здобули перевагу в рахунку. Ефектний гол забив Петро Безрукий. Наприкінці тайму господарі оговталися й організували кілька добротних вилазок до чужих воріт, проте забити м’яч так і не змогли, повідомляє сайт ІФФФ

     

    Початок другого тайму приголомшив трибуни. Розігравши м’яч з центра поля, господарі понеслися вперед і скоротили рахунок на… 26-ій секунді другої половини матчу. Відзначився Василь Ступницький. Гол із роздягальні на деякий час деморалізував “галичан”. Окрилені успіхом футболісти “Тепловика-ДЮСШ №3” додали в русі, захист “Галичини” ледь справлявся з таким натиском. На 48-ій хвилині лише майстерність голкіпера Миколи Хомина врятувала гостей від другого голу. “Галичина” з часом прийшла в себе і “відсунула” гру в середину поля. На 56-ій хвилині дав тріщину захист господарів, але вийшовши один на один із голкіпером, переграти останнього футболіст “Галичини” не зміг. Надалі гра йшла практично без центру поля і хвилі атак накочувалися то на одні, то на інші ворота.

     

    Ключовий момент матчу стався під кінець 75-ї хвилини. Гравець “Галичини” увірвався в штрафну на побачення з воротарем господарів, голкіпер кинувся в ноги нападнику, форвард впав, рефері матчу Іван Салаш вказав на “точку” і нагородив “гірчичником” воротаря. Гравці команди “Тепловик-ДЮСШ №3” почали апелювати до головного і бокового арбітрів. Після консультації зі своїм помічником Іван Салаш “пенальті” скасував і видалив із поля гравця гостей Романа Барчука. У час, що залишився, на полі кипіли неабиякі пристрасті. Гра була жорсткою з великою кількістю стиків і падінь. Господарі намагалися будь-якою ціною зрівняти рахунок, гості – будь-якою ціною переможний рахунок втримати. “Тепловик-ДЮСШ №3” врятувався на 90-ій хвилині. Гості впустили в останні миті зустрічі Василя Яцурака, який після прострілу з флангу практично вніс м’яч у ворота, тим самим врятувавши свою команду від поразки. У компенсований арбітром час рахунок матчу не змінився – 2:2.

     

     

    В інших іграх туру були зафіксовані такі результати:

     

    Чемпіонат області. Перша ліга. 4-ий тур. 3 травня (неділя)

    “Тепловик-ДЮСШ №3” (Івано-Франківськ) – “Галичина” (Івано-Франківськ) – 2:2, юнаки – 12:0

    ФК “Калуш” (Калуш) – “Карпати” (Коломия) – 1:1, юнаки – 0:1

    “Пробій” (Городенка) – “Ніка-Івано-Франківськ” – 1:2, юнаки – 0:5

    “Нафтовик” (Долина) – “Оскар” (Підгір’я) – 0:1, юнаки – 3:0

    “Гуцульщина” (Косів) – “Дністер” (Галич) – 0:2, юнаки – 2:0

    “Карпати” (Брошнів-Осада) – ФК “Турка” (Турка) – 4:1, юнаки – 2:0

    “Покуття-Євромодуль” (Снятин) – “Карпати” (Болехів) – 1:1, юнаки – 7:0

     

    Першість області. Друга ліга. Регіон “Північ”. 2 тур

    3 травня (неділя)

    “Медик-Краснопіль” (Солотвин) – “Бескид” (Надвірна) – 3:0, юнаки – 4:2

    “Лімниця” (Перегінське) – “Колос” (Братківці) – 2:2, юнаки – 4:0

    “Дністер-Рітас” (Побережжя) – “Енергія” (Бурштин) – 3:4, юнаки – 1:2

    ФК “Битків” (Битків) – “Вихор” (Ямниця) – 1:2, юнаки – 3:1

     

    Першість області. Друга ліга. Регіон “Південь”. 2 тур

    3 травня (неділя)

    ФК “П’ядики” (П’ядики) – “Чайка” (Вільхівці) – 3:3, юнаки – 4:1

    ФК “Обертин” (Обертин) – “Черемош” (Верховина) – 0:5, юнаки – 2:5

    “Прут” (Делятин) – “Нептун” (Заболотів) – 1:1, юнаки – 2:2

    4.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!