Мешканці Хриплина, обурені бездоріжжям, перекрили дорогу (ФОТО/ВІДЕО)

  • Сьогодні, 9 червня, в Хриплині люди перекрили дорогу. В селі один пішохідний перехід, на ньому зібралися селяни та зупинили дорожній рух.

    Перекривати дорогу вирішили на сході села, який провели в неділю. Вийшли попередити владу про те, що цього разу рух зупинили лише на дві години, наступну акцію проведуть 28 червня, тоді дорогу перекриють на день. А ще вимагають заборонити рух важковаговиків на території села.

    “Ямковий ремонт нам роблять двічі на рік, але засипають сумішшю піску, болота та гравію – все до першого дощу. Такої дороги в селі не було давно, певно, ще за Австрії, і то була краща. Наш сільський голова мав би сидіти щодня в кабінеті голови облавтодору, аби вирішити проблему. А він лише відписками показує, що “я щось роблю”, – каже активіст Олег Лемчак.

    Люди вимагають зустрічі з мером. До них прийшов сільський голова Роман Качмарик. Каже: востаннє ремонт робили два роки тому. І пояснює, що дорогу не ремонтують, бо вона підпорядкована Тисменицькому райавтодору, а це два кілометри центральної траси вздовж села. Її вважають однією з об’їзних Івано-Франківська, тому заборонити проїзд фур він не може.

    Качмарик показує відписки, які видали йому чиновники Служби автомобільних доріг. Вони обіцяли цьогоріч відремонтувати дорогу. Але, як відомо, у переліку доріг, які будуть ремонтувати, цієї дороги немає.

  • Про життя приміського Хриплина читайте

    Гроші люблять тишу

    Хриплин – село контрастів

    Один в полі – не воїн

    Коли фінанси співають романси

    До теми

    На Косівщині люди перекрили дорогу, вимагаючи віддати її на баланс громади (ФОТО)

    9.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!