У Франківську впровадили пластиковий єдиний читацький квиток (ФОТО)

  • 24 червня в Івано-Франківську представили пластиковий читацький квиток, який буде дійсний відразу в 17 міських бібліотеках-філіях.

     

    Ставши читачем центральної бібліотеки, користувач автоматично отримає доступ до фондів усіх бібліотек-філій бібліотечної системи міста.

    Система працюватиме на основі єдиної електронної бази читачів разом із системою штрихкодування книг. До слова, тепер  у кожній бібліотеці буде безкоштовний Wi-Fi Інтернет.

    Бібліотекарі вважають, що сучасна бібліотека – це бібліотека, яка живе і розвивається разом із суспільством. 

    “Моя блакитна мрія – прийти в бібліотеку у вихідний день і побачити, як під дверима сидять люди із планшетами, телефонами й ноутбуками, і всі скачують електронні версії книжок”, – ділиться системний адміністратор Дмитро.

    Ганна Медвідь, директор міської централізованої бібліотечної системи, стверджує, що введення єдиного квитка – це великий крок у розвитку бібліотечної системи міста. До слова, перший читацький квиток єдиного зразка “приберегли” для міського голови Віктора Анушкевичуса. На презентацію він не прийшов. Його заступник Михайло Верес запевнив: влада підтримує і надалі підтримуватиме міські бібліотеки та купуватиме книги для них. “Книга має стати другом для іванофранківців”, – окреслив перспективи Верес.

     

    Варто зазначити, що перші тисячу користувачів читацькі квитки отримають безкоштовно.

  • 24.06.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!