Мікрорайон Пасічна: на які мрії чиновників не знайшлося грошей

  • Сьогодні міський голова Івано-Франківська презентував масштабний проект зміни мікрорайону Пасічна. В районі нового мосту планують створити велику відпочинкову зону, збудувати церкву, школу та дитячий садок. У бюджеті навіть заклали перші 10 мільйонів гривень для того, щоб зробити мікрорайон комфортнішим для жителів. Згадали також про “Пасічнянську стометрівку”.

    “Галицький Кореспондент” вирішив пригадати, які ще зміни були заплановані, але так і не дочекалися на свої  втілення. 21 червня 2016 року у мерії розповіли про те, що неподалік Візового центру облаштують тротуари та велодоріжки, поставлять вуличні меблі, питні фонтанчики та вбиральню.

    Однак сьогодні депутати про ці зміни не згадали, розповіли лише, що цьогоріч планують продовжити благоустрій вулиці Тролейбусна та працюватимуть над створенням другої “стометрівки”. Ми таки знайшли старі проектні пропозиції території біля Візового центру і поцікавилися у комунальників, чому не вдалося втілити його у життя.

    Як зазначив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, такий проект справді був, однак не отримав фінансування:

  • “Ми планували такі зміни, були навіть попередні робочі проектні пропозиції, але не було виділено коштів з бюджету на реалізацію. Зараз я знаю, що там проводять роботи з благоустрою тротуарів, але той проект, який ми пропонували, наразі не реалізовується. Можливо, про це буде йтися, коли будуть переглядати бюджет”.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!