Активісти “Вільного озера” запрошують франківців та владу до діалогу, щоб вирішити питання забудови озера (ФОТО)

  • В Івано-Франківську активісти громадянської ініціативи «Вільне озеро» організували прес-конференцію, щоб розповісти, як будуть протидіяти незаконній забудові біля міського озера. Ініціатива виникла після того, як комісія зі спірних питань генплану дозволила будівельній компанії «Вамбуд» забудовувати ділянку.

    «Ми вважаємо, що жодного публічного обговорення того, що робити із зеленою зоною, не було. Конкурс один, виконавець один, проект готовий. Ми вважаємо, що громаду поставили перед фактом і сказали: хочете чи ні, а ця будова буде», – зазначила активіст Наталія Голомідова.

    За словами Дениса Квасова, компанія, яка допомагала розробляти генплан Франківська, зазначає, що у нашому місті в 9 разів менше зелених зон, ніж мало б бути.

    «Від нас хочуть забрати ще й цю зелену зону. А ділянка біля озера хоч і не впорядкована, та жителі міста активно використовують її як зелену зону для відпочинку. Ми вважаємо, що є альтернативні варіанти використання цієї ділянки», – зазначив Квасов.

    Активіст Олег Гатало наочно продемонстрував присутнім, як може виглядати зелена зона біля озера.

    Також активісти зазначили, що наступного тижня у вівторок о 18.00 відбудеться зустріч громадськості із архітектором Івано-Франківська, юристом та депутатом Володимиром Чорноусом та забудівельником, директором “Вамбуду” Володимиром Ковальчуком.

    На зустрічі кожен зможе донести свою позицію та пояснити громадськості, чому дозволили забудову, а також Ковальчук вдруге презентуватиме свій проект. 

    Читайте також: Що добре для міста, для озера – смерть?

                                Франківські депутати вирішуватимуть долю ділянки біля міського озера (ВІДЕО/ФОТО)

                                Комісія зі спірних питань генплану Франківська дозволила забудову над міським озером (ВІДЕО)

                               Прикарпатські депутати просять екоінспекцію перевірити законність забудови міського озера      (ДОКУМЕНТ)

                               Врятувати озеро

    А це те, що пропонує ВАМБУД…

    19.02.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!