Аби завадити будівництву, мешканці вул. Відкритої освятили капличку. Забудівник оцінив (ФОТО)

  • Мешканці вулиці Відкритої в Івано-Франківську активно протистоять намірам приватного підприємства «Санліт-Захід» збудувати шестиповерхівку в дворі, оточеному старими будинками. 

     

    Детально про це протистояння “Галицький кореспондент” писав у статті “На сторожі двору” 24 квітня цього року на комісії з безпеки руху в Івано-Франківську слухали питання про встановлення паркана для обгородження новобудови, яку планує спорудити ПП «Санліт-Захід» на вул. Відкритій. Проте 30 квітня, коли будівельники з охороною приїхали огороджувати двір будівельним парканом, люди стали живим щитом і викликали міліцію.

     

    Після цього люди вирішили діяти радикально: у дворі між гаражами вони встановили статую Богородиці. У неділю, 17 травня, священик із монастиря Царя Христа охрестив сакральну споруду.

     

    Сьогодні, 18 травня, жителі навколишніх будинків знову звернулися за допомогою до правоохоронців. За словами мешканців, зранку до імпровізованої каплички приїхали представники будівельної фірми. Люди підслухали телефонну розмову: чоловік комусь розповідав, що статуя невелика і “завтра можна присилати техніку”.

     

    Занепокоєні мешканці викликали міліцію і написали заяву, у якій детально розписали ранкові події. Одна з жінок розповідає, що їй погрожували. Правоохоронці, які приїхали на виклик, заяву прийняли, але що робитимуть далі, не знають. “Ймовірно, ми розглянемо заяву про погрози, бо тут немає нічого кримінального, що чоловік приїхав у двір і поговорив з кимось по телефону”, – розповів майор міліції.

     

  • До слова, 19 травня мешканці навколишніх будинків планують розділитися на дві групи: одна піде на сесію міської ради, аби сказати своє слово, а інша частина залишиться охороняти двір.

     

    Галицький кореспондент” стежить за розвитком подій.

    18.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!