Головне зберегти фасад: у Франківську думають, що робити із “Пасажем Єгера”

  • Сьогодні, 6 вересня, в Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків провів особистий прийом громадян. До мера прийшли люди з ініціативної групи будинку по вулиці Січових Стрільців, 16, який є архітектурною пам’яткою.

    Франківці вкотре звернулись до мера через свій аварійний будинок. Люди розповіли, що є забудовник, який готовий взятись за нього. Мова йде про “Баукомфорт”.

    Заступник керівника управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Артур Прокіпчук наголосив, що нещодавно вони говорили із представниками компанії. Мовляв, ті хочуть знести будинок під нуль.

    Люди натомість відповіли, що там і так вже порушили норми щодо архітектурних пам’яток. Вони додали, що в будинку ще одну зиму не перезимують. Саме тому просять виселити їх.

    Він хоче щось красиве для міста побудувати“, – сказала одна із жінок.

    Проте Прокіпчук відповів, що важливо аби фасад залишився.

    «Забудовник не дуже тішиться, що фасад треба зберегти, але ми будемо на цьому наполягати», – сказав чиновник.

    Міський голова Руслан Марцінків також наголосив, що важливо зберегти фасад. Крім того, одна із жительок пояснила – є тільки одна жінка-підприємець, яка не хоче залишати будинок. Тому люди попросили Марцінківа надати їй якийсь гарантійний лист про те, що жінці дадуть інше приміщення.

    Ми готові з “Баукомфортом” обговорити це, але головне питання – фасад“, – підсумував мер.

  • Нагадаємо, влітку 2018 року, в “Пасажі Єгера” сталася трагедія. У будинку обвалився балкон разом із 87-річною жінкою. Від отриманих травм вона померла в лікарні.

    Як повідомляв “Галицький кореспондент”, будівля в австрійському стилі на вул. Січових Стрільців, 16 руйнується роками. Вона зведена ще на початку ХІХ ст. та відома як «Пасаж Єгера».

     

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!