Рецепт торта “Пташине молоко”

  • Пропонуємо вам приготувати торт “Пташине молоко”.

    Він не потребує випікання та виходить дуже ніжним, пише “Галицький кореспондент”.

    Інгредієнти.

    Для основи:

    • 300 г цукрового печива
    • 150 г вершкового масла.

    Для суфле “Пташине молоко”:

    • 80 г згущеного молока
    • 180 г вершкового масла
    • 3-4 яєчних білки (в залежності від розміру яєць)
    • 350 г цукру
    • 7 г агар-агару
    • 270 мл води
    • 1 дрібка лимонної кислоти.

    Для абрикосового соусу:

    • 8-9 шт. абрикосів
    • 150 г цукру
    • 75 мл води.

    Приготуйте основу для торта. Для цього візьміть 300 г цукрового печива і подрібніть будь-яким зручним способом. Далі з’єднайте в мисці подрібнене печиво зі 150 г м’якого вершкового масла і добре перемішайте руками до утворення масляної крихти.

    Візьміть форму для торта. Деко застеліть пергаментним папером, поставте на нього кільце та пересипте в нього крихту і утрамбуйте рівномірно руками або за допомогою склянки. Поставте форму з основою в холодильник для застигання на 30 хвилин.

    Приготуйте суфле “Пташине молоко”. Для цього відокремте дуже обережно 3-4 білки від жовтків в чашу міксера. Якщо ви берете великі яйця, використовуйте 3 білки, якщо менші, то 4. Слідкуйте, щоб до білка не потрапило жодної краплі жовтка, інакше суфле не вийде.

    Додайте дрібку лимонної кислоти і збивайте білки на середніх обертах міксера або кухонної машини до утворення піни.

    У сотейнику з’єднайте 270 мл води з 7 г агар-агару і доведіть до кипіння. Отримайте желеподібну масу.

    Додайте до сотейника 350 г цукру і перемішайте сироп. Варіть на трохи більш середньому вогні до 110 градусів, періодично помішуючи. Якщо немає кулінарного термометра, перевіряйте суміш віночком – вона повинна стати трохи в’язкою і густою, але при цьому стікати з вінчика, на кшталт карамелі.

    Продовжуйте збивати білки, але вже на максимальних обертах і влийте тонкою цівкою агаровий сироп в білки, не перестаючи їх збивати. Маса повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази і стати дуже пишною і білою з стійкими піками.

    В іншій мисці перемішайте вінчиком 80 г згущеного молока з 180 г м’якого вершкового масла до отримання однорідної крему.

    Тепер продовжуйте збивати білкову масу на низьких обертах і введіть до неї вершкову масу по одній столовій ложці. У цей момент маса трохи зменшиться в обсязі. Продовжуйте збивати ще 1-2 хвилини до рівномірного розподілу крему в білкової маси. Як тільки маса буде готова, приступайте до заливання, тому що агар-агар почне дуже швидко застигати.

    Дістаньте основу торта з холодильника і влийте суфле. Розподіліть рівномірно силіконовою лопаткою і приберіть до холодильника на 1 годину, щоб маса стабілізувалася.

    Приготуйте абрикосовий соус. Абрикоси помийте, відокремте кісточки і складіть в миску або чашу блендера. Перебийте занурювальним блендером. Якщо у вас немає абрикосів, використовуйте будь-які кислі ягідки, в тому числі й заморожені.

    У сотейнику зваріть сироп з 150 г цукру з 75 мл води до повного розчинення цукру. Додайте цукровий сироп до абрикосів до отримання соусу бажаної консистенції.

    Абрикосовим соусом полийте торт, попередньо знявши кондитерське кільце, і рівномірно розподіліть соус по поверхні.

    Смачного!

    До теми: Рецепт відбивних у картопляній шубі

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!