На Полтавщині у парку запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек

  • Відео може переглядати кожен охочий.

    У національному парку «Пирятинський» у селі Леляки, що в Полтавській області, встановили камеру над лелечим гніздом та запустили цілодобовий стрім на YouTube. 

    Про це йдеться в описі трансляції.

    «Багато років ведемо обліки лелек білих. Одним з цікавих персонажів є чорногуз Грицько, що кілька років як оселився у Леляках. Восени, під час буревію його гніздо не витримало, впало», — розповіли ініціатори.

    Для зустрічі лелек виготовили штучну платформу. Після цього мали б встановити відеокамеру для спостереження, але почалася повномасштабна війна.

    Прилади на той момент перебували у Салтівці, що на Харківщині. Працівник парку приховав їх у погребі. Обладнання вдалося дістати вже після деокупації регіону.

    «Тим часом ми не опустили руки. Платформу таки встановили. Лелека Грицько виявився гарним батьком і за гніздовий сезон 2022 року поставив на крило 5 пташенят, найбільше в національному парку “Пирятинський”», — йдеться в описі до відео.

    Науковці та студенти катедри екології та зоології Київського національного університету імені Тараса Шевченка використають зібраний відеоматеріал для вивчення гніздової поведінки лелек.

    Читайте також: Японія хоче запропонувати Україні нові технології для післявоєнного відновлення

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!