Депутати Прикарпаття вирішили затвердити 1,5 млн грн на документацію для будівництва перинатального центру

  • Сьогодні, 28 квітня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

    При розгляді питання про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік комісія вирішила виділити 360 тисяч гривень на фінансування Долинського дитячого інтернату і на Калуську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат з тих коштів, що залишились невикористаними з освітньої і медичної субвенцій.

    Комісія вирішила затвердити 1,5 млн гривень на проектно-кошторисну документацію для будівництва обласного перинатального центру, які виділять з державного бюджету. Також спрямують кошти на закупівлю шкільних автобусів для дітей, які навчаються в сільській місцевості.

    Зараз проведено тендер на придбання 26 автобусів, 15 з них підуть в райони. Ще 11 автобусів залишаються нерозподіленими. Планують докупити ще 12 автобусів. Комісія затвердила рівномірний розподіл 14 млн гривень на будівництво, реконструкцію та модернізацію об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури.

    Петро Книшук зауважив, що не зрозуміло, чому кошти на реконструкцію доріг тримали невикористаними близько місяця, адже саме перед Великоднем варто було б відремонтувати дороги. Порадив посповідатись перед святом всім, хто стримував прийняття рішень.

    Голова обласної ради Олександр Сич повідомив, що депутати обласної ради сповідатись з цього приводу не будуть, бо обласна рада зробила все, щоб кошти були розподілені, як можна швидше.

    Нагадаємо, що новий перинатальний центр в Івано-Франківську обійдеться у 120 млн гривень.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!