Грандіозний фестиваль “Час театру” незабаром стартує у Франківську (ФОТО)

  • 17 травня у Франківську розпочнеться фестиваль сценічних мистецтв «Time of theatre/Час театру». Це продовження у новому форматі добре знаного франківським шанувальникам театрального фестивалю «Прем’єри сезону», який кілька років не проводився через брак фінансування.

     

    Натхненником та організатором новоформатного фесту «Time of theatre/Час театру» є Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана-Франка, керівництво якого головною метою фестивалю називає тенденційний пошук та дослідження театрального сьогодення на основі найкращих авангардних постановок із усієї України (а в перспективі – і  зарубіжжя).

     

    Фестиваль відкриється 17 травня на площі біля облмуздрамтеатру імені Івана Франка із мистецького перформенсу, на якому іванофранківців розважатимуть вісім живих статуй, оркестр просто неба, «персонажі» кімнати жахів, ляльки-маріонетки, а також буде багато цікавих сюрпризів як для дорослих, так і для малечі, – запевняє режисер перформенсу-відкриття Андрій Кирильчук.

     

    А власне марафон вистав розпочнеться 17 травня о 18.00 з феєрії-бурлеску «Енеїда» івано-франківського театру.  Із 17 до 24 травня шанувальники в рамках фестивалю зможуть дивитися вистави гостей: Львівського муніципального театрального центру «Слово і голос», Тернопільського академічного облдрамтеатру ім.Т.Шевченка, Чернівецького муздрамтетру ім. О.Кобилянської, Львівського драматичного театру імені Лесі Українки, Львівського академічного театру ім.Л.Курбаса, Національного академічного театру ім.М.Заньковецької, а також театру «Золоті ворота» й Київського академічного молодого театру.

     

    У рамках фестивалю – не тільки цікаві постановки української класики та сучасної літератури, а й численні творчі зустрічі, тематичні відкриті розмови, презентації і виїзний семінар у Меморіальний музей-садибу Леся Курбаса у Старому Скалаті (Тернопільська область).

    Відбудуться і тематичні відкриті розмови на театральні теми, які вестимуть професори, доктори й кандидати мистецтвознавства, театральні критики та мистецькі оглядачі, актори з Києва й Львова. Розмови відбуватимуться на камерній сцені театру і взяти участь у них може кожен охочий.

    Сюрпризом для іванофранківців стане презентація 22 травня на камерній сцені аудіоальбому лемківських пісень «Вигнані з раю» Галини Баранкевич.

  • Особливою гостею цьогорічного фестивалю буде Ірма Вітовська, яка зіграє у завершальній виставі «Сталкери» 24 травня.

    Читайте також:

    На прем’єрі «Кохання з присмаком дощу» франківці аплодували стоячи (ФОТО)
    Олексій ГНАТКОВСЬКИЙ: «Завдання чоловіків – щоб у них закохувалися жінки»
    Богдан Бенюк: «У театрі, як у сексі: щоразу по-іншому…»

    Ростислав ДЕРЖИПІЛЬСЬКИЙ: «Франківськ – унікальне театральне місто»

    Театр зсередини
    Станиславів театральний
    Івано-франківські актори презентували на Луганщині драму Марії Матіос «Нація»

     

     

    12.05.2015

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!