У прокуратурі розповіли про найбільший хабар в області. Подробиці затримання

  •  У прокуратурі Івано-Франківської області відбувся спільний брифінг стосовно  затримання на одержанні 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди одного з керівників регіонального відділення Фонду державного майна.

    Під час брифінгу заступник прокурора Івано-Франківської області Микола Кукуряк, начальник відділу військової прокуратури Західного регіону Сулейманов Наріман та заступник начальника Управління СБУ в області Салюк Олег повідомили деталі затримання на одержанні 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди одного з керівників регіонального відділення Фонду державного майна. У таку суму посадовець оцінив своє сприяння в набутті права власності на об’єкт нерухомого майна за заниженою вартістю.

    Передача коштів відбувалась через посередника в одному із парків Івано-Франківська. За даним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України. Досудове розслідування триває. Проводяться невідкладні слідчі дії на встановлення всіх обставин правопорушення.

    Під час брифінгу Михайло Кукуряк заявив, що внаслідок спільних дій 4 жовтня при вимаганні хабаря у 150 тисяч доларів затримали посадовця фонду держмайна Зіновія Жовніра. Він створив одну з корупційних схем зі зменшення вартості майнового комплексу “Коломийська паперова фабрика” з 13 до 5 млн гривень та мав забезпечити перемогу підприємця в торгах. За цю послугу Зіновій Жовнір запросив хабар у розмірі 150 тисяч доларів (4 млн гривень). Працівники прокуратури та слідчі відділу прокуратури Західного регіону затримали Жовніра на хабарі у 20 тисяч доларів.Заступник начальника Управління СБУ в області Салюк Олег повідомив: “Була розписана покрокова корупційна схема, коли має бути отриманий хабар. Вчора посадовця затримали при отриманні першої частини винагороди”.Наразі проводяться обшуки за місцем роботи та проживання Зіновія Жовніра. Крім того, йому мають обрати міру запобіжного заходу, думаю, що це буде тримання під вартою”, – розповів Микола Кукуряк.

  • Начальник відділу військової прокуратури Західного регіону Сулейманов Наріман повідомив, що Жовніра затримали 4 жовтня близько 15 00 год в одному з парків Івано-Франківська. Гроші передавав посередник. Зараз перевіряються схожі факти та причетність до них посадовця Зіновія Жовніра.
    Зараз за межами області ведуться слідчі дії, тому прокуратура не може повідомляти про деталі. Посадовцю підготовлена підозра.
    Санкція статті передбачає від 8 до 12 років з конфіскацією майна. Михайло Кукуряк додав, що “посадовець п’ятого рангу категорії Б. Це дуже висока посада. Крім того, це найбільший хабар в нашій області”.

    Нагадаємо, Одного з керівників відділення Фонду держмайна в Івано-Франківській області затримала на хабарі Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону та обласною прокуратурою. Високопосадовець вимагав 150 тисяч доларів у київського підприємця за зменшення вартості об’єкта нерухомості, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Правоохоронці затримали хабарника під час одержання частини неправомірної вигоди у 20 тисяч доларів від посередника.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!