У Франківську вирішують, хто займе спірне депутатське крісло в облраді

  • У Івано-Франківській обласній виборчій комісії триває епопея з вирішення питання про реєстрацію Марії Ткачук депутатом обласної ради.

    Сьогодні, 17 жовтня – продовження засідання комісії з часу оголошення перерви в засіданні – 13 жовтня.

    Нагадуємо, що рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду у адміністративній справі № 809/4390/15 від 10.12.2015 (рішення набрало законної сили 13.12.2015р.) Івано-Франківську обласну виборчу комісію зобов’язали «вирішити питання щодо реєстрації Ткачук М.» депутатом обласної ради. Між іншим, цього рішення чомусь немає в електронному Єдиному реєстрі судових рішень, «Галицький кореспондент» пропонує сканкопію відповідного рішення суду.

    Щодо невиконання Івано-Франківською обласною виборчою комісією рішення суду ЦВК прийняла постанову №404 від 04.10.2016 р., де достроково припинила повноваження обласної виборчої комісії в повному складі. Хоч комісія стверджувала, що рішення суду виконала, адже виконавче провадження щодо цієї справи закрите. Принаймні такі відомості містяться в документах обласної прокуратури.

    Відомо, що представники пані Ткачук М. також зверталися до національної поліції. «Галицький кореспондент» має в своєму розпорядженні копію висновку національної поліції.

    За наслідками звернення кандидатки від політичної партії Об’єднання «Самопоміч» є навіть звернення відповідного комітету Верховної Ради України до ЦВК.

    279931757

    З цього питання ЦВК надіслала представникам Ткачук М. листа.

  • В цій ситуації незрозуміло як до згаданого рішення суду ставиться сам депутат Сергій Коцюр, на місце якого претендує Марія Ткачук, бо він хоч і написав відповідну заяву до обласної виборчої комісії з проханням задовольнити вимоги Ткачук М., але сам повноваження не склав, відвідує сесії обласної ради, голосує, про що свідчать стенограми пленарних засідань та офіційні результати голосування.

    279937097

    Незрозумілою є також позиція лідера фракції «Самопомочі» в обласній раді, бо вже після набрання законної сили даного рішення суду він пропонує Коцюра С. включити в склад депутатської комісії, про що також свідчать стенограми пленарних засідань обласної ради. Політична партія стверджує, що немає ніяких внутрішніх конфліктів і що працює виключно в правовому полі – чим збиває з пантелику інші політичні сили, які не можуть вже рік зрозуміти в чому проблема, адже партія може використати імперативний мандат й відкликати свого депутата-порушника.

    На засіданні новоутвореної Івано-Франківської обласної виборчої комісії 13 жовтня члени комісії настільки гостро схрестили списи, що в засіданні оголосили перерву, а член виборчої комісії Ігор Ткач склав окрему думку до протоколу засідань.

     

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!