Депутати рекомендують не ліквідовувати Устерікську сільську раду

  • Депутати Івано-Франківської обласної ради вирішили підтримати територіальну громаду села Устеріки Верховинського району у праві на добровільне визначення свого перебування у складі будь-якої об’єднаної територіальної громади або у статусі окремої громади.

    Обранці прийняли таке рішення сьогодні, 9 грудня, на сесії Івано-Франківської обласної ради.

    Нагадаємо, у березні у селі Устеріки Верховинського району не вдалося провести вибори в зв’язку  з тим, що громада села Устеріки висловила категоричну незгоду об’єднання з Білоберізькою ОТГ. Селяни передумали і вирішили, що вони хочуть бути окремою адміністративно-територіальною одиницею. Тож не подали з боку громади список кандидатів у депутати сільської ради. У відповідності до закону мали створити чотири виборчих округи і надати чотири подання зі списками кандидатів у депутати. Також повинна була працювати відповідна дільнична виборча комісія на території села Устеріки. Але Устеріки усе проігнорували.

    “Пройшли місяці,а це питання так і не врегульоване. Соціальна напруга у селі зростає. Напередодні сесії на засіданні комісії всі сторони були присутні. Ми дійшли до висновку, що влада і всі сторони хочуть це питання врегулювати. Залишити цю ситуацію поза нашою увагою було б неправильно. Ми не отримали інформацію з боку правоохоронців, а відтак ми не знаємо хто винен у ситуації, що скалалася. Я впевнений, що наша виконавча гілка влади не допрацювала”, – переконує Василь Мельничук голова відповідної комісії обласної ради.

    Депутати вирішили звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України з пропозицією врегулювати ситуацію щодо порушення вимог Конституції України та законів України у процесі приєднання села Устеріки Верховинського району до Білоберізької об’єднаної територіальної громади Верховинського району.

    Також обласні обранці вирішили запропонувати Верховній Раді України прийняти постанову про припинення повноважень Устеріківської сільської ради, Устеріківського сільського голови та призначення позачергових виборів до Устеріківської сільської ради та Устеріківського сільського голови Верховинського району.

    Також депутати звернуться до Кабінету Міністрів України з проханням надати офіційні роз’яснення стосовно процедури виходу села Устеріки зі складу Білоберізької об’єднаної територіальної громади Верховинського району та вжити заходів щодо врегулювання ситуації з визначення статусу села Устеріки.

  • Також депутати облради вирішили порекомендувати голові Білоберізької ОТГ не ліквідовувати Устерікську сільську раду.

    Нагадаємо, Селяни на Прикарпатті ображені за те, що їх назвали “бидлом”.

     

    usterikyproldzhdlopmsmytol

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!