Франківський суд відмовив у клопотанні міській раді у справі відведення земельних ділянок

  • В Івано-Франківську відбувається судове засідання щодо скасування рішення міської ради від 08.07.2016. Цим рішенням депутати дали дозвіл ПАТ “Івано-Франківська харчосмакова фабрика” на складання проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. 

    На минулому судовому засіданні вирішили ряд процесуальних клопотань. Від ПАТ “Івано-Франківська харчосмакова фабрика” надійшло заперечення, суд долучив їх до справи. Міська рада подала клопотання про закриття провадження у даній адміністративній справі.

    Як пояснила начальник юридичного відділу Надія Кедик, це провадження має закритися.  Тому що така справа повинна розглядатися господарським судом. Каже, що це цивільно правові відносини, які має розглядати господарський суд. Прокурор заперечив, оскільки клопотання не підлягає задоволенню.

    Після годинної перерви суд ухвалив, що вирішувати питання щодо землі має право розглядати й адміністративний суд, таким чином, міській раді відмовили у клопотанні. Суд перейшов до проведення справи.

  • Надійшло ще одне клопотання від позивача Віталія Гоголя. В. Устінський, захисник міської ради, переконаний, що прокурор мав обгрунтувати, де саме зачіпається інтерес держави, який порушується. Він вважає, що прокурор не пояснив, яка шкода завдана державі. Прокурор Віталій Гоголь відповів, що клопотання безпідставне. Суд знову оголосив перерву до 14.00. А потім відмовив і в другому клопотанні.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!