На Харківщині окупанти крадуть зерно

  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що російські окупанти тиснуть на українських фермерів та крадуть зерно.

    Як йдеться в інформації Денісової, у Сватівському районі Луганської області, влада так званої «ЛНР» змушує фермерів розпочати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів. А фермерам буде належати лише невелика частина вирощеного ними врожаю.

    Аграрії Сватівського району не підтримують такої пропозиції, через що влада так званої «ЛНР» тисне на них, погрожує конфіскувати сільгосптехніку, посівний матеріал та ув’язнити.

    Вона повідомила, що в Херсонській області окупанти спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до окупованого Криму.

    Також був помічений потяг, на вагонах якого було написано «зерно». Він виїжджав з півострова через Керченський міст.

    Підрозділ армії РФ з «кадировців» захопив підприємство «Агроспівдружність», яке обробляє близько 20 000 гектарів землі у Генічеському районі.

  • “Дії рф на окупованих територіях – це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, а також порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни”, – переконана Денісова.

    Вона звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень РФ прав людини в Україні.

    Як повідомляв “Галицький кореспондент”, цієї весни господарників закликають збільшити обсяги вирощування круп’яних культур та овочів.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!