У Калуші відкрили інтерактивну дошку полеглому Герою Юрію Ковальчуку

  •  
    Вчора, 27 лютого, в Калуші відкрили меморіальну інтерактивну дошку полеглому Герою Юрію Ковальчуку.
     
    Пам’ятну дошку розмістили на фасаді закладу, в якому навчався боєць – Калуському ліцеї №5. Це перший цифровий знак загиблому Герою у Калуській громаді.
     
    Тепер при скануванні QR-коду, який розташований під фотографією, за майже 3 хвилини можна ознайомитися з історією полеглого бійця. Про це на своїй сторінці повідомив міський голова Андрій Найда.
     
    Діти, батьки, усі, хто приходитиме до закладу зможе не лише вклонитися Герою, а й дізнатися більше про воїна, який віддав своє життя.
     
    Учасниками заходу стали священнослужителі, які освятили дошку пам’яті, рідні Юрія Ковальчука, учні, вчителі, які колись навчали захисника, побратими, представники громадськості. Кожен ділився своїми спогадами про Юрія.
     
    Сестра загиблого Мар’яна Ковальчук, яка є однією з ініціаторів та авторів оцифрування історичної пам’яті зазначила, що працювали упродовж двох місяців, щоб вмістити всю інформацію у три хвилини.
     
    Андрій Меланчик, автор ідеї стартапу Bank of Memories запевнив, що роботу продовжать, адже це пам’ять для наступних поколінь.

    До теми: У Франківську відкрили три анотаційні дошки загиблим Героям

  • Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!