На Донеччині загинув воїн з Івано-Франківщини

  • Воїну назавжди залишиться 27 років.

    Віталій Дерев’янко – розвідник-навідник розвідувального відділення розвідувального взводу батальйону морської піхоти військової частини А0216, загинув під час виконання бойового завдання 12 квітня 2023 року.

    Боєць поліг від отриманих ран поблизу населеного пункту Новобахмутівка Покровського району Донецької області.

    Як стало відомо, Віталій Деревʼянко народився 27 лютого 1996 року у м. П’ятихатки Дніпропетровської області. З 1998 року його сім’я переїхала на проживання у м. Бурштин, а з 2006-го – оселилися в с. Конюшки Рогатинської громади.

    Тут у 2011 році Захисник закінчив Конюшківську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Згодом здобув професію агента з організації туризму, адміністратора в Бурштинському торговельно-економічному коледжі Київського національного торговельно-економічного університету.

    «Як кожна молода людина, Віталій старався забезпечити собі гідне майбутнє, створити молоду сім’ю. Та у світлі мрії свідомого та активного земляка втрутилась пекельна повномасштабна війна в Україні», – пишуть у Рогатинській громаді.

    Історія боротьби прикарпатського воїна розпочалась 29 червня 2022 року. Саме тоді Віталій Дерев’янко був призваний у зв’язку з мобілізацією. Матрос розвідувального відділення виконував бойові завдання у гарячих точках Сходу. Двічі проходив навчання в Англії, щоб досконало виконувати покладену на нього місію захисту України.

  • Про зустріч та чин похорону Героя повідомлять додатково.

    Читайте також: СБУ просить українців не відвідувати масових зібрань напередодні Великодня

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!