Липень в Україні буде найспекотнішим у Європі

  • Перші дні липня в Україні, за прогнозом багатьох синоптиків, зроблять Україну найспекотнішою країною Європи. Аномальна спека триватиме більше тижня.

    Середня температура липня в Україні, за прогнозом синоптиків, буде найвищою у році та може сягати 41 градусу тепла. Така спека ймовірна у східних та південних областях.

    Погода у липні 2024 року в першій декаді місяця буде з аномальною спекою до +39 градусів на більшій території України. У західних та північних областях вона не затримається надовго, проте в центральних, південних та східних протримається більше ніж тиждень. Велика кількість дощів і більш комфортна температура повітря в цей період очікується лише в західних областях країни, повідомляють синоптики.

    Протягом другої та третьої декади місяця спостерігатиметься незначне зниження температури повітря, але її середньодобові показники будуть перевищувати кліматичну норму. Дощі в цей період розподілятимуться по країні нерівномірно. На заході їх кількість перевищить норму, на півночі та в центрі показники опадів відповідатимуть нормі, нижчі якої вони будуть на півдні та на сході. Подекуди грозові дощі супроводжуватимуться шквалами та градом.

    Враховуючи всі погодні показники, синоптики очікують, що середньомісячна температура в Україні у липні перевищуватиме багаторічну норму в середньому на 2−3,5 градуси. Особливо сильно спека відчуватиметься у південних і східних регіонах. У західних та північних областях середня температура повітря буде +21+23 градуси, в Карпатах +17+19 градусів, у центральних, південних і східних областях +24+27 градусів. Такі показники можуть бути рекордними для окремих населених пунктів країни.

  • До теми: В Україні у понеділок графіки відключень діятимуть упродовж усієї доби

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!