Роботу франківського мера порівняли з роботою мерів інших міст

  • Вчора, 8 червня, мер Ужгорода Богдан Андріїв  заявив, що він не в змозі побороти в місті стихійну торгівлю. За словами міського голови, він просто не знає, як це зробити.

    «Слово і Діло» вирішило перевірити, як він загалом виконує свої обов’язки, а заодно й порівняти його відповідальність із роботою колег – мера Івано-Франківська, Руслана Марцінківа, та мера Хмельницького, Олександра Симчишина.

    марц

    Богдан Андріїв веде найменш публічну політику серед представлених в огляді мерів. Так, він на сьогодні роздав найменшу кількість обіцянок – 21. Із них Андріїв виконав дві. Він оперативно надав матеріальну допомогу родині загиблого добровольця та провів новий конкурс для перевізників. Провалених обіцянок у нього поки немає. Рівень відповідальності Андріїва – 10%.

    Серед представлених мерів Руслан Марцінків, навпаки, роздав на сьогодні найбільшу кількість обіцянок – 48. Щоправда, з цієї кількості дві обіцянки він дав, ще коли був нардепом сьомого скликання.

    Щодо «мерських» обіцянок Марцінківа, то виконаними на сьогодні є п’ять його зобов’язань. Серед них – запровадження мораторію на будівництво в центральній частині міста, проведення декомунізації Івано-Франківська та відкритий бюджет міста.

    Проваленими на сьогодні є три обіцянки Марцінківа, які він дав на посаді мера Івано-Франківська, – оприлюднити декларації депутатів на сайті міськради, призначити фахівців на засадах відкритого конкурсу та до кінця січня 2016 року завершити кадрові призначення у міськвиконкомі.

    Рівень відповідальності Марцінківа становить 12%.

  • Найвідповідальнішим серед представлених в огляді на сьогодні є мер Хмельницького, Олександр Симчишин. Він роздав 29 обіцянок, з яких шість виконав і жодної не провалив.

    Серед іншого, Симчишину вдалося посприяти рохвитку ОСББ та надати пільги заслуженим донорам, які мешкають у Хмельницькому.

    Рівень відповідальності Симчишина – 21%.

    Зазначимо, що ці мери наразі відбувають свою першу каденцію.

    Нагадаємо, Перемога «свободівця» Руслана Марцінківа викликає безліч запитань. Головне з них – чому люди повірили більше цьому ще дуже молодому політику.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!