У Франківську Володимир Єшкілєв розповів про концепцію міста як літературного вампіра

  • Сьогодні, 9 червня, у галереї-книгарні “Під лиликом” у рамках фестивалю PORTO Franko Gogolfest відбулася лекція Володимира Єшкілєва “Місто як літературний вампір”.

    Івано-Франківськ – особлива територія для літератури. Це місто, яке породжує різні аномалії та феномени. Знавець історичного та метафізичного “хресний батько” Станіславського феномену, Володимир Єшкілєв, у своїй лекції розкрив унікальну концепцію міста як літературного вампіра.

    Лектор розповів про тексти і місто, про те як має виглядати письменник в Івано-Франківську. Детальніше зупинився на таких типах письменників, як письменники-маніяки та письменники-вампіри. Також зачепив тему провінційності та столичності.
    Володимир Єшкілєв виокремив три культурні епохи Франківська: класичну (з класичними цінностями та всім, що цьому протистояли),  епоху модернізму і постмодерму (стосується поняття “цікаво-нецікаво”). Лектор вважає постмодерн лікувальним.
    Поспілкуватись з франківським письменником прийшло близько двохсот осіб.

    Довідка

    Володимир Єшкілєв закінчив історичний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника (тепер — ПНУ імені Василя Стефаника). З 1996-1998 роках видавав нерегулярний часопис «Плерома», а з 2001 року — редактор літературного часопису «Потяг 76», з 2002 року — журналу «Ї», з 2006 року — журналу «Київська Русь», у 2008 році — випустив перші числа часописів «Сноб» і «Золота каста». В 1998—2007 подорожував по Ізраїлю, Франції, Італії, Єгипті, Індії та Тибеті. Автор книг «Адепт», «Богиня і консультант», «Тінь попередника», «Усі кути трикутника» тощо.

  • Нагадаємо, В Івано-Франківську Владислав Івченко презентував “Одіссею найкращого сищика республіки”.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!