1300 набоїв та зброя: у прикарпатця поліцейські знайшли незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси

  • Набої різного калібру та вогнепальну зброю вилучили у мешканця Прикарпаття. Частину заборонених предметів чоловік переносив із собою, іншу частину він зберігав за місцем проживання.

    Правоохоронці встановлюють канал надходження та мету зберігання заборонених предметів. За скоєне фігуранту може загрожувати до семи років ув’язнення, повідомляє поліція.

    11 лютого в одному із населених пунктів Косівської тергромади співробітники Косівської поліції спільно з представниками українського товариства мисливців і рибалок для перевірки документів зупинили перехожого чоловіка.

    При поверхневому огляді у мешканця Косова виявили предмет, схожий на малокаліберну гвинтівку з набоями та тепловізор.

    У подальшому правоохоронці провели огляд житлових приміщень у господарстві за місцем проживання чоловіка. Там вилучили: комплектуючі деталі та предмети до вогнепальної зброї; предмети, схожі на пістолет-револьвер та мисливську рушницю, понад 1300 набоїв різного калібру, полімерні пакети з речовиною, схожою на порох.

    Все це правопорушник зберігав без передбаченого законом дозволу. Вилучені небезпечні заборонені предмети направлено на експертне дослідження.

    Дії фігуранта кваліфікують за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Після проведення експертизи вирішуватиметься питання щодо оголошення правопорушнику підозри.

  • Наразі поліцейські з’ясовують звідки у правопорушника набої, зброя та мету їх зберігання.

    Правоохоронці звертаються до громадян, які зберігають або знають про факти зберігання незареєстрованої зброї, боєприпасів чи інших вибухонебезпечних предметів іншими особами, повідомити про це до поліції. Це можна зробити, зателефонувавши за номером 102 чи звернутись у чат-бот @ifpolice_bot Telegram.

    До теми: У франківця банківські аферисти видурили 80 тисяч гривень

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!