Забудівник – це той самий загарбник, – активісти

  • Сьогодні, 8 липня, в Івано-Франківську відбулося виїзне засідання Громадської ради при Держекоінспекції у Івано-Франківській області.
    На  обговорення громадськості були винесені такі актуальні питання Прикарпатського краю, як незаконні забудови в рекреаційній зоні міста Івано –Франківська (міське озеро) та законні шляхи вирішення цього резонансного питання.Окрім того на засідання обоговорили питання щодо здійснення комплексу заходів боротьби з борщівником.
    Під час виїздного засідання усі присутні, серед яких були й шість членів Громадської ради, відвідали міське озеро, де оглянули об’єкти будівництва на території рекреативної зони, відтак, обговорили шляхи вирішення цього наболілого для громади питання. “Забудівник – це той самий загарбник”, – кажуть активісти.
    Також активісти відвідали забудову на території колишнього ДОСАФу, де будує багатоповерхівку забудівник, депутат Бородайко. За словами одного з активістів, тут планувався готель, але виріс 11-поверховий будинок. “Будівельники тут працюють вночі”, – кажуть активісти.

    Далі засідання продовжилося на місці будівництва будинку біля ресторану “Садко”. 
    Оголянувши об’єкти громадські активісти вирішили звернутися до Івано-Франківської міської ради, аби міська влада звернулася до суду з метою передачі будинки громаді, зокрема, 30% забудови віддати атовцям.

    “Треба показово вилучити ці забудови, – кажуть активісти. – До того ж, такі рішення можу допомогти у вирішенні питання з атовцями”.
    Під час виїзної комісії встановили, що будівництво таки продовжується, кран працює, відтак голова Громадської ради Ростислав Гудзінський зателефонував на 102 і викликав поліцію. Це вже не вперше активісти викликають поліцію на місце незаконної забудови.

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!