На Прикарпатті визначають міру запобіжного заходу сільському голові Ямниці

  • Сьогодні, 22 січня, в Івано-Франківську визначають міру запобіжного заходу сільському голові та землевпоряднику однієї із сільських рад Тисменицького району.

    Нагадаємо, Працівники прокуратури Івано-Франківської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області на одержанні 3 тисяч доларів США неправомірної вигоди викрили сільського голову та землевпорядника однієї із сільських рад Тисменицького району.

    Серед них і діючий голова сільради і колишній депутат Івано-Франківської обласної ради Микола Зелінський.

    Спочатку на засіданні обрали запобіжний захід Бибику Роману, спеціалісту-землевпоряднику сільської ради Ямниці.  Прокурор повідомив, що у Романа Бибика вилучили 1 200 доларів США. На посаді землевпорядника він працює близько року.Підсудний повідомив, що його стан здоров’я задовільний, отримує мінімальну заробітню плату, одружений і має на утриманні малолітню дитину.
    Прокуратура подала клопотання про встановлення до Бибика такий запобіжний захід,  як тримання під вартою. Прокурор повідомив, що землевпорядник разом з головою села  Ямниця Миколою Зелінським вимагали 180 тисяч доларів за оформлення право власності на земельну ділянку у цьому селі.

  • 20.01. 2017 Романа Бибика затримали і повідомили про  підозру у вчиненні злочину. За вчинення такого тяжкого корупційного злочину санкція статі передбачає тільки таке покарання як позбавлення волі.
    Прокурор переконаний, підозрювані є суспільно-небезпечними, тому їх потрібно тримати під вартою. Пропонує визначити заставу 1 мільйон 1600 гривень. Також прокурор вважає, якщо Бибик сидітиме під вартою, то не зможе впливати на свідків.
    Захисник Романа Бибика переконана, потрібно обрати більш м’який запобіжний захід, адже прокурор не зміг довести, чому потрібно обрати саме тримання під вартою. Оскільки в підозрюваного міцні соціальні зв’язки з родиною, він не тікатиме за кордон. Застава у мільйон гривень є непомірною для родини. Тому адвокат вважає розмір застави неадекватним та просить застосувати домашній арешт.

    “Я вважаю себе невинним, – переконує підозрюваний Роман Бибик. – Я зобов’язуюсь співпрацювати зі слідством”. Просить не застосовувати тримання під вартою.До матеріалів справи долучили характеристику Романа Бибика, яку написав сам Микола Зелінський. Виходячи з характеристики, Роман Бибик працював відповідально.
    IMG_2808 IMG_2810
    16216390_695418550640981_1566734859_n

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!