2000 гривень за годину: у Франківську засудили двох сутенерок

  • Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі про організовану злочинну групу, яка займалася проституцією і залучала до неї жінок.

    Група працювала у період з 2018 по 2019 року в Івано-Франківську. Організатором групи був чоловік, кримінальну справу щодо якого розглядають окремо. Він найняв двох адміністраторок, які “координували” діяльність проституток та збирали у них отримані гроші, по суті разом із ним займаючись сутенерством.

    Як стало відомо на суді, до цього “бізнесу” залучили 15 встановлених жінок, і ще кількох наразі невстановлених. Вартість інтимних послуг становила 2000 гривень за годину, з яких секс-працівниця брала собі половину, а іншу тисячу – віддавала сутенеру. В разі виїзду до клієнта у готель ціна зростала до 2200 гривень. А адміністраторки отримували по 10% прибутку.

    Вони займалися цим близько двох років, після чого поліція викрила всю мережу.

    Обидві жінки, які працювали адміністраторками – з одного села, Пашуки Шепетівського району Хмельницької області. У 2019 році вони переїхали на Прикарпаття, до Хриплина, де також займалися своєю незаконною діяльністю. Під час суду вони обидві щиро розкаялися у скоєному, сприяли досудовому розслідуванню, повідомляючи усі обставини справи.

  • 25 травня Івано-Франківський міський суд виніс вирок у цій справі. Двох сутенерок визнали винним у злочині, передбачені ч.3 ст.303 КК України – Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією. Їм призначили покарання у вигляді двох років тюрми з конфіскацією майна. А судовий процес над організатором цього “бізнесу” ще триває.

    Читайте також: Прикарпатець відсидить 12 років за жорстоке вбивство

    Щоб завжди бути в курсі останніх новин - приєднуйтесь до нас у Telegram!